Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKUT Denizli ekibi depremde 27 cana umut oldu!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan ve 10 ilde yıkıcı hasar olusturan 7.7 büyüklüğündeki depremde AKUT Denizli ekibi 27 cana umut oldu.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan

Depremin yaşandığı ilk dakikadan itibaren tüm hazirliklarini yapan AKUT Denizli ekibi 46 kentsel arama kurtarma personeli ve 6 destek personeliyle beraber depremin ciddi hasar oluşturduğu Hatay’da arama calismalarina basladi. Bolgede Kahraman apartmani, Rönesans Rezidans, Şahap Bayır apartmani ve ismi öğrenilemeyen 2 apartmanda yapilan arama kurtarma operasyonunda 27 depremzedeyi canlı olarak çıkardı.

AKUT Denizli ekip lideri Cengizhan Öztürk yaptığı açıklamada, deprem haberini aldıkları ilk dakika itibariyle hazirliklarini yaptiklarini belirterek, “46 kişilik arama kurtarma personelimizle birlikte bölgeye hizli bir şekilde yola çıktık. İlk gün Osmaniye’de devam eden calismalara destek verdik. Diğer 3 günde ise Hatay’da 5 farkli binada arama kurtarma çalışmalarına başladık. Yaptığımız arama kurtarma operasyonlarında Denizli AKUT ekibi olarak 27 vatandasimizi, AKUT Kuşadası, AKUT Manisa ve yurtdışı ekipleriyle ortaklaşa yaptığımız kurtarma operasyonunda 52 vatandasimizi, Depremin etkili olduğu 10 ilde farklı AKUT ekipleri olarak ise 400 vatandaşımızı canlı tahliye ettik” dedi.

Ülkemizin fay hatları üzerinde bulunduğunu belirten Öztürk, “Kuzey Anadolu fay hattı, Doğu Anadolu fay hattı ve Batı Anadolu fay hattı olmak üzere 3 büyük fay hattı bulunuyor. AKUT Denizli ekibi olarak ise ülkemizde yaşanacak büyük bir depreme hazırlıklı bir şekilde eğitimlerimizi hız kesmeden devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmalar, eğitimler ve vatandaşlarımızın bizlere sağladığı destekler sayesinde profesyonel ekibimizi her gecen gün büyütüyoruz. Akut Denizli ekibi olarak kentsel arama kurtarma eğitimlerinin yanısıra okullarda, iş yerlerinde, stklarda deprem bilinci eğitimleri veriyoruz. Egitimlerimiz de deprem anında yapılması gerekenler, hayat üçgeninin oluşturulması gibi bilgileri paylaşıyoruz.” Dedi.