Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Alim Kafes, Dernek Faaliyetlerini Anlattı, Denizlilileri Taşkın Dede’ye Davet Etti!

Denizli Garbikaraağaç Yörük Türkmen Derneği Başkanı Alim Kafes, dernekçilikte içinde bulundukları sıkıntıları Egeyön Haber’e anlattı. Kafes, 21 Nisan Pazar günü Acıpayam’ın Alaattin Mahallesi’nde gerçekleşecek olan Taşkın Dede Yağmur Duası’na da davet etti.

Denizli Garbikaraağaç Yörük Türkmen

Denizli Garbikaraağaç Yörük Türkmen Kültürü Derneği Başkanı Alim Kafes, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Ocak ayından bu yana faaliyet gösterdikleri yeni derneklerini anlatan Başkan Kafes, şu ana kadar karşılaştıkları zorlukları, Derneklerinin Acıpayam’dan beklentilerini ve derneklerinin hedeflerini Egeyön Haber’e anlattı. Kafes, ‘Garbikaraağaç biliyorsunuz Acıpayam’ın Kurtuluş Savaşı’ndan önceki adı. Derneğin adını koyma sebebimiz bu. Millet tanısın, ananelerimize sahip çıksın istedik’ dedi.

‘YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN TANITIP SEVDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Derneğin amaçlarını anlatan Kafes, ‘Gençlerimizi, sanal alemden çekip, gerçeğe ve özüne özüne dönüş yaptıralım istiyoruz. Unutulmuş geleneklerimizi faal duruma getirelim. Tabi bunların yanında yöremizi tanıtmak için bazı girişimlerimiz de var. Örneğin, bizim burada yumurcuk diye bir gıda maddesi var. Peynir ile yenir. Onun patentini almayı düşünüyoruz. Çok da güzel bir şey. Yörük kültüründe olan onca şeylerle birlikte, örneğin çadır hayatı. Bunları milletimize yeniden tanıtıp sevdirmek için uğraşıyoruz. Bu derneğimizin yanı sıra başka derneğimiz de var. Öğrencilere burs verme konusunda oralarda da desteğimizi sürdürüyoruz. Yönetim Kurulu olarak da düşündüğümüz bazı şeyler var. Yeni evlenenlere maddi yardım, maddi olmasa bile almak istedikleri şeylere kendimizce yardımcı olabilmek. Gençlerimizi kötü alışkanlıklarda kurtaracak ve uzak tutacak topluma yararlı birer fert olarak yetişirmek için eğitimler yapmak istiyoruz. Tabi bu çalışma içerisinde Pamukkale Üniversitesi’nde Devrim Alkaya hocam, Turgut Tok Hocam, Volkan Kaplan hocam, hep birlikte çalışıyoruz. Tıkandığımız noktalarda da onlardan yardım alacağız.’ ifadelerini kullandı.

‘SİYASİ KİMLİĞİMİZİ ÇIKARDIK, ATTIK’

Dernekçilik sürecinde yaşadıkları sıkıntıları da anlatan Denizli Garbikaraağaç Yörük Türkmen Kültürü Derneği Başkanı Alim Kafes, Şu anda Acıpayam’da derneğimiz için bir yer sıkıntımız var. En şaşkın bir yeri kiralasak bile en az bin lira burada. Artık belediyeye giderek bu ihtiyacımızın karşılanması noktasında istekte bulunma noktasına geldik. Bununla birlikte daha Acıpayam’ımızda kültür evimiz yok. Burada bir Acıpayam Kültür Merkezi açıp, orada bir noktaya filamamızı koyup faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Siyasi hiçbir şey olmayacak. Bu işe giriştiğimizde de siyasi kimliğimizi çıkardık attık. Siyaseten anamızdan yeniden doğmuş gibiyiz.’ dedi.

‘ACIPAYAM’IN MOZAİĞİ OLSUN İSTEDİK’

Dernek faaliyetlerine Ocak ayı itibari ile başladıklarını ifade eden Kafes, ‘Yasal olarak Ocak ayında kurulduk. Kendi yasal tüzüğümüzü hazırlayarak. Herhangi bir derneğe bağlı bir şube değiliz. Bu işin altyapısını 1 yıl önceden oluşturmaya başlamıştık. Yönetimde Emekli TRT Sanatçısı Fuat İlhan abim var, Kırtasiyeci arkadaşımız Erdal İlhan var, Köy Katibi bir arkadaşımız var, işçisinden memuruna, üniversitelisinden köylüsüne kadar karma yaptık. Tek bir çizgiden olsun istemedik. Farklı kesimlerden alalım ki Acıpayam’ın bir mozaiği olsun istedik’ şeklinde konuştu.

BAŞKAN KAFES, DESTEK BEKLENTİLERİNİ ANLATTI

Daha önce yaptıkları çalışmalarda Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ve Yerel seçimler sürecinde Belediye başkan adayı Alim Arslan’dan da destek gördüklerini söyleyen Başkan Kafes, en büyük sorunlarının bütçe sorunu olduğunu söyledi. Kimlerden destek bekledikleri’ sorusunu da yanıtsız bırakmayan Kafes, Biz sivil toplum örgütüyüz. Bütün STK’larla da paralel çalışıyoruz. Hepsiyle. Onların ihtiyacı olduğunda biz gidiyoruz. Bizim ihtiyacımız olduğunda da onlar gelecek. Tabi başta belediye. Ulaşım sorunumuz için özellikle. Kültür evi açma konusunda da destek bekliyoruz. Acıpayamlılar ve yurtdışındaki Acıpayamlılar bu eksiklikten muzdarip. Bir kültür evimiz olsun isteniyor. Kültür evi olursa Acıpayam’ın geçmişi ve şimdiki hali en azından gelecek nesiller bunu görür. Acıpayam’da bir zamanlar şu olmuş diye. Kaymakamımız da bu konuda bize destek oluyor.’ ifadelerini kullandı.

TAŞKIN DEDE YAĞMUR DUASI’NA DAVET!

Acıpayam’ın Alaattin Mahallesi’nde yaşayan Denizli Garbikaraağaç Yörük Türkmen Kültürü Derneği Başkanı Alim Kafes, 21 Nisan 2019 Pazar günü saat 11.00’de Alattin Mahallesi’nde 700 yıldır devam eden Taşkın Dede Yağmur Duası’na tüm Denizlilileri davet etti.

Röportaj&Haber: Serkan ÖZKURT