Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aras, “İçme suyu sorunlarının giderilmesi için projelerimiz hazır”

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ARAS, İL GENELİNDE SU KAYIP KAÇAĞININ AZALTILMASI, DENİZDEN SU ARITMA, ARITILAN SUYUN GERİ DÖNÜŞÜMÜ VE BODRUM’DAKİ HATLARIN YENİLENMESİ KONULARINDA PROJELERİNİN HAZIR OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İl genelinde su kayıp kaçağının azaltılması, denizden su arıtma, arıtılan suyun geri dönüşümü ve Bodrum’daki hatların yenilenmesi konularında projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘İl Su Kurulu’ toplantısına katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras, il genelinde en büyük sorunların su kayıp kaçağının olduğunu vurgulayarak, özellikle Bodrum’daki içme suyu probleminin bir an önce çözülmesi için gerekli projeleri hazırladıklarını ve ilgili kurumlardan da destek beklediklerini söyledi.

Aras, “Bizim İl genelinde en büyük sorunumuz yüzde 35’leri bulan kayıp kaçak konusudur. Bu nedenle ciddi bir iyileştirme yapmak zorundayız. Kayıp kaçağın ortadan kaldırılması için her türlü yatırıma hazırız. Bununla ilgili Avrupa Kalkınma Bankası ile de görüştük. Gerekli krediyi bize sağlamaya hazırlar. Burada izin süreçlerinde sizlerden destek istiyoruz. Kasım ayından itibaren Bodrum’daki CTP hatların da değişimine başlıyoruz. İlk olarak 13 kilometrelik bir alan var. Eğer herhangi bir İller Bankası veya yurtdışı kaynağından yararlanamazsak bu hatların değişimine kendi kaynaklarımızla başlayacağız. Arıtılmış suyun geri kullanımı ile ilgili de projelerimiz var. Denizden arıtma projelerimiz de hazır. Özellikle ÇED süreçleri ile ilgili izin süreçlerini hızlandırıp bizde hızlıca bu projelerin yapımına başlamak istiyoruz. Hep birlikte çalışıp İlimizin su sorunlarına çözüm üretmek istiyoruz” dedi.