Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aşık Veysel’in Torunu İzmir İYİ Parti’den Aday!

Bu haberin fotoğrafı yok

İYİ Parti’nin İzmir milletvekili aday listesi açıklandı. İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in başdanışmanı, merhum Türk halk ozanı Aşık Veysel‘in torunu Çiğdem Özer, İzmir’den aday gösterildi. İzmir 1. Bölge 4. Sıradan aday olan Çiğdem Özer, dedesi Aşık Veysel ve Atatrük hakkında yaptığı yorumlar ile daha önce ön plana çıkmıştı.

Twitter’ı aktif bir şekilde kullanan Çiğdem Özer, yaptığı paylaşımlarda genellikle dedesi Aşık Veysel’den bahsediyor. Yıllar önce İzzet Çapa’ya röportaj veren Çiğdem Özer dedesi için, ““O, bugünleri göremedi ama hayatının 72 yılını geçirdiği karanlık dünyada, gerçekleri tüm çıplaklığıyla görüp çevresine de anlatmaya çalıştı. İşte o karanlığın içindeki aydınlık, bugün de bizlere rehber olmaya devam etmeli. Soy ve mezhep ayrımcılığına karşı çıkmış, her daim sosyal görüşlü biri olmuş, anlayacağın kimseyi ‘öteki’ saymamış. Gözleri görmese de geleceği görebilen bir barış elçisiymiş.” ifadelerini kullanmıştı.

 

‘Atatürk İlke ve Devrimleri ile yetiştim’

Gençlerin dedesi Aşık Veysel’i tanıması için uğraştığını belirten Çiğdem Özer, “Gençler hep Aşık Veysel’e ulaşsın diye çok çaba sarf ettim. Yıllardır da bunu yaptım, aile değerlerime hep sahip çıktım. Şehirli, modern, genç bir insan olarak bir bankada 22 yıl yöneticilik yaptım. Onun da büyük katkısı olacağına inanıyorum. İnsanlara dokunabilecek görevlerde, yerlerde oldum. Bunun da siyasette bana artı getirdiğini düşünüyorum. İletişim çok önemli. İzmir, modern bir şehir olduğu için, yabancı bir hayat olmadığı için çok rahat bir şekilde oradaki insanlarla kucaklaşacağıma canı gönülden inanıyorum” diye konuştu.
Atatürkçü bir ailenin çocuğu olduğunu ve ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa, yaşa’ diyen bir şehirden aday gösterildiğini vurgulayan Çiğdem Özer, “Bundan daha güzel bir şey olamaz. Atatürk ilke ve devrimleri ile yetiştim. Atatürkçülüğü savunan  bir ailenin çocuğuyum. Dedem de ilk şiirini Atatürk’e yazdı. İzmir’e geliyor olmak beni ayrıca heyecanlandırıyor” dedi.

[box type=”info” ]Çiğdem Özer Kimdir? İyi Parti‘de Meral Akşener’in genel başkan danışmanlığını üstlenen ve 24 Haziran Seçimleri için İzmir 1.Bölge 4.sıradan milletevekili adayı olan Çiğdem Özer Türk halk ozanı Aşık Veysel‘in torunudur. İyi Parti Kurucular kurulu üyesi, Genel idare kurulu üyesi, Sivas Hizmet Vakfı Kadın Komisyonu Üyesi, Aşık Veysel Kültür Derneği ve Sivas Platform Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Uzun yıllar Akbank Genel Müdürlüğü’nde Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer’in asistanlığını yapmıştır. Çiğdem Özer 1975 yılında dünyaya gelmiş aslen Sivas Şarkışla‘lıdır.[/box]