Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aydın Efeler’de kötü koku alarmı!

Aydın’a bağlı Efeler ilçesinde dün akşam saatlerinde havayı saran kökü ve ağır koku vatandaşları paniğe sevk etti.

Aydın'a bağlı Efeler ilçesinde

Olay Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşandı. Akşam saatlerinde bir anda bastıran ve kısa sürede etrafı saran ağır ve kötü koku vatandaşları rahatsız etti. Yapılan ihbarlar üzerine poli ekipleri kötü kokunun nedenini araştırmaya başladı ancak bir sonuca ulaşamadı. Efeler ilçesinde özellikle Adnan Menderes, Çeştepe, Güzelhisar ve Osman Yozgatlı Mahallelerinde etkili olan ağır koku Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni de hareket geçirdi.Büyükşehir belediyesine gelen şikayetler nedeniyle telefonların kilitlendiği ifade edildi.

KOKUNUN KAYNAĞI BULUNDU

Yapılan araştırmaların ardından kötü kokunun kaynağının çöp yangınından kaynaklandığı anlaşıldı. Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü ekipleri kötü kokunun kaynağını ortadan kaldırmak için çalışmalara başladı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Konu ile ilgili Aydın Valiliği’nden de bir açıklama geldi. Açıklamada,

“Kıymetli Aydınlılar şehre yayılan kokuyla ilgili Çevre Şehircilik Müdürlüğü elemanlarının ön tespitine göre, Belediye Katı Atık bertaraf tesisleri yakınında yer alan Zindanderesi’nde içinde plastik malzemelerin de yer aldığı inşaat atıklarının yakılmasından kaynaklandığı anlaşılmıştır. Ekiplerimiz şehrin etrafındaki diğer kirletme ihtimali olan unsurları da süratle denetlemeye devam etmekte olup ek bilgiler geldiğinde ayrıca açıklama yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.