Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Söke TARİŞ yeni sezon pamuk alım fiyatını açıkladı

Türkiye’nin en önemli pamuk üretim merkezlerinden biri olan Aydın’ın Söke ilçesinde, Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi 2026-2027 sezonu yeni mahsul pamuk alım fiyatını kamuoyuna duyurdu. Kooperatif tarafından kilogram başına 102 TL olarak belirlenen alım fiyatı, bölgedeki pamuk üreticileri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Türkiye’nin en önemli pamuk üretim merkezlerinden biri olan Aydın’ın Söke

Geçtiğimiz Çarşamba günü sezonun ilk ürün alımını gerçekleştiren Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi, üretici ortaklarına gönderdiği kurumsal bilgilendirme mesajı ile yeni sezon rakamını netleştirdi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, fiyatın hem küresel piyasalar hem de yerel maliyetler göz önüne alınarak hassasiyetle belirlendiğini söyledi.

Başkan İsmail Özer: “Önceliğimiz üreticimizin emeğini ve alın terini korumak”

Pamuk tarımının sürdürülebilirliği açısından alım fiyatlarının hayati önem taşıdığının altını çizen Kooperatif Başkanı İsmail Özer, her zaman üreticinin yanında olan bir fiyat politikası izlediklerini belirtti.

Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:Üreticimizin emeğinin ve alın terinin karşılığını alması bizim en birincil önceliğimizdir. Bu anlayış doğrultusunda dünya pamuk piyasalarındaki gelişmeleri, borsa fiyatlarını ve üreticimizin her geçen gün artan girdi maliyetlerini bütüncül bir şekilde değerlendirerek yeni sezon alım fiyatımızı 102 lira olarak kararlaştırdık. Açıklamış olduğumuz bu rakamın üreticilerimiz nezdinde olumlu karşılanması bizleri ziyadesiyle memnun etti.”

“Piyasayı regüle etmeye ve üretimi güçlendirmeye devam edeceğiz”

Kooperatif bünyesinde pamuk alımlarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten İsmail Özer, TARİŞ’in ana misyonunun üreticiyi serbest piyasadaki dalgalanmalara ve fiyat istikrarsızlıklarına karşı korumak olduğunu vurguladı. Özer, Amacımız, ortaklarımızın piyasadaki olumsuz dalgalanmalardan en az seviyede etkilenmesini sağlamak ve Söke Ovası’nda pamuk üretiminin güçlü, kesintisiz bir biçimde devam etmesine katkı sunmaktır. Sürdürülebilir pamuk tarımı için piyasayı regüle etme yönündeki kararlı adımlarımızı sürdüreceğiz. 2026-2027 sezonunun tüm üreticilerimize, çiftçilerimize ve tarım camiamıza bereket ve bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi.