Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aydın’da anız yakımı yasaklandı

(ARŞİV FOTO) – AYDIN’DA VALİLİK KARARINCA ANIZ YAKIMI YASAKLANIRKEN, KARACASU İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, HASADI YAPILAN TARIM ARAZİLERİNDE ÇİFTÇİLERİ ANIZ YAKILMAMASI KONUSUNDA UYARILARDA BULUNARAK, MEYDANA GELEBİLECEK ZARARLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRMELERDE BULUNDU.

(ARŞİV FOTO) - AYDIN’DA

Aydın’da valilik kararınca anız yakımı yasaklanırken, Karacasu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hasadı yapılan tarım arazilerinde çiftçileri anız yakılmaması konusunda uyarılarda bulunarak, meydana gelebilecek zararlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin en sıcak illerden olan Aydın’da hava sıcaklıklarının artması ile birlikte orman yangını ihtimalleri de yükselirken, Aydın Valiliği tarafından anız yakılması yasaklandı. Alınan kararın ardından açıklama yapan Karacasu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, birçok orman yangınlarına sebep olan anız yakımı konusunda çiftçileri uyardı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uyarı ve bilgilendirmeler yapılırken, hasadı yapılan arazilerde anız yakanlara da cezai işlem uygulanacağı hatırlatıldı. Hasadı yapılan arazilerde yasak olmasına rağmen yakılan anızların birçok zararının olduğu da hatırlatılan bilgilendirmede anız yakmanın zararları anlatıldı.

Anız yakılan toprakta yangın ihtimalinin yanı sıra topraktaki besin maddelerinin azaldığı ve zamanla toprağın verimliliğinin düştüğünün de hatırlatıldığı açıklamada “Çiftçilerimizin dikkatine. Hububat hasadı sonrası anız yakılması Valilik Tebliği gereği yasaklanmış olup, yasağa uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Çiftçilerimizin konunun hassasiyetini dikkate alarak anız yakmamaları, yasağa uymayanlar hakkında muhtarlığa, İlçe Jandarma ve Orman işletme Şefliği’ne ihbarda bulunulmaları önemle duyurulur” ifadeleri yer aldı.