Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Demircan’dan Flaş ‘Sigara Satışı’ Açıklaması

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü’nde yaptığı açıklamadasigara paketlerinde ‘tek tip’ uygulamasına gidileceğini duyurarak, “Önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Paketler, reklam unsuru oluşturmamalı, kolay ulaşılmamalı. Kullananların aklına düşmemesi için her türlü tedbiri alacağız” dedi.

 

Salonu girerken sigara içen gazetecilerin paketlerini alacağını belirten Demircan, bugünün Sigara Bırakma Günü olduğunu hatırlattı.

”Reklam Unsuru Oluşturmamalı”

Sigara paketleri için ‘tek tip’ uygulaması getirileceğini ve buna yönelik çalışma yapıldığını açıklayan Demircan, “Önümüzdeki günlerde onu kamuoyuyla paylaşacağız. Paketler reklam unsuru oluşturmamalı. Kolay ulaşılmamalı, insanlarda bu işi alma ihtiyacı doğuracak, o kullananların aklına düşürmemeli. Bunun için her türlü tedbiri almalıyız. Alo 172 hattımız sigarayı bırakma noktasında hizmet veriyor ve ‘Ben sigarayı bırakmak istiyorum’ diyerek bu hatta müracaat edebilirler. Onlara her türlü destek sağlanır. Sigarayla mücadele noktasında hakikaten toplum olarak ısrarcı olalım” diye konuştu.

KAYNAK:HÜRRİYET