Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Pakdemirli Fidanları Toprakla Buluşturmak İçin Denizli’de

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli Denizli Ticaret Borsası organizasyonuyla Sevindik Kapalı Pazaryeri’nde fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Bakan Pakdemirli’nin fidan dağıtımında,”Denizli deyince Ege’den İzmir’den gıpta ile baktığımız bir şehir. Denizliye ayrı bir önem gösteriyoruz. 81 ilin bakanıyım ama Ege ile Denizli ile özellikle çok daha fazla ilgileneceğim.”sözleri dikkat çekti. Ayrıca Bakan Pakdemirli etkinlikte Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ceviz üretimi konusunda bir teklifte bulundu.

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli



Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli bugün Denizli’ye geldi. Bakan Pakdemirli Denizli’ye intikalinin ardından Denizli Merkezefendi ilçesi Sevindik mahallesi kapalı pazar yerinde çiftçilere’5 yılda 500 bin sertifikalı ceviz fidanı dağıtım töreni’ne katıldı.

”DENİZLİ İLE ÖZELLİKLE ÇOK DAHA FAZLA İLGİLENECEĞİM”

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli etkinlikte,”Denizli’ye heybemiz boş gelmedik.Denizli deyince Ege’den İzmir’den gıpta ile baktığımız bir şehir. Denizliye ayrı bir önem gösteriyoruz. 81 ilin bakanıyım ama Ege ile Denizli ile özellikle çok daha fazla ilgileneceğim.” diyerek sözlerine başladı.

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN BAŞKAN ZOLAN’A TEKLİF

Fidan dağıtım etkinliği hakkında konuşan Pakdemirli;”Ağaç bizim için çok önemli. Tarımı suyu ağacı birlikte yönetmemiz lazım. Orman ve ağaç varlığını artıran nadir ülkelerdeniz. 2023’de ülkenin yüzde 30’u orman olacak. Türkiye bugün itibari ile cevizde ithalatçı durumda. Ancak inşallah kendimiz üreteceğiz. Ceviz çok kıymetli bir ağaç. Anavatanı olmasına rağmen üretemiyoruz. Ancak orman bakanlığı bu konuda çalışmaları yapıyor. Ağaçlandırma ile ilgili projeler yapıyoruz. Denizli Ege de 1 Türkiye’de 3. Sırada. İnşallah Türkiye’de 1. olacak. Ana amacımız ithal kalemini ihraç kalemi haline getirmek. Bunun için Denizli’de cevizin deposunu kurmak ve lisanslı üretimini yapmak gerekir. Başkanıma soruyorum. Gelin birlikte ortak bir projeyle Denizli’yi cevizin merkezi yapalım. Böyle bir projeye imza atalım. Bugün 30 bin fidanı dağıtacağız. Bu yıl içinde de 110 bin fidan dağıtılacak.”ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından üreticilere fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Tarım Bakanı Pakdemirli programına Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı Açılışı, AK Parti İl Başkanlığı’na ziyaret, Cuma Namazı, Sektör Toplantısı şeklinde devam edecek.