Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Süleyman Akçin, ÇALSİAD’ın hedeflerini Egeyön Haber’e anlattı!

Çallı İş Adamları Derneği faaliyetlerine başladı. Dernek başkanı yeni kurulan derneklerinin hedeflerini Egeyön TV’de Gazeteci ve Yazar Ahmet Deda’ya anlattı. Başkan Süleyman Akçin, Derneği kurmaya nasıl karar verdiklerini, dernek olarak neleri hedeflediklerini ve Çal’a ne gibi değer katmak istediklerini açık yüreklilikle anlattı.

Çallı İş Adamları Derneği

Çallı İş Adamları Derneği (ÇALSİAD) faaliyetlerine Çal’da verdiği start ile başladı. Derneğin Kurucu Başkanı Süleyman Akçin, yeni kurulan derneklerinin hedeflerini Çallı Gazeteci Ahmet Deda’ya Egeyön Tv’de anlattı. Akçin ile gerçekleştirilen röportaja Dernek kurucu üyelerinden Endüstriyel boya sektöründe distribütörlük yapan Murat Doğan da eşlik etti.

SÜLEYMAN AKÇİN KİMDİR?

Röportaja kendisini tanıtarak başlayan Süleyman Akçin,  ‘’Ben Denizli, Çal, Aşağıseyitliyim. İlkokul ve orta okulu Çal’da okudum. Liseyi  Denizli Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde,  üniversiteyi de Pamukkale Üniversitesi’nde okudum.  Şu an da ısıtma ve soğutma cihazları üretimi yapmaktayız ve yaklaşık olarak bir haftadır da ÇALSİAD Kurucu Başkanlığını yürütüyorum’ diye konuştu.

BAŞKAN AKÇİN ANLATTI: ÇALSİAD NASIL KURULDU?

ÇALSİAD’ın nasıl kurulduğunu da anlatan Akçin, ‘’ÇALSİAD’ın  fikir babası benim. Aslında tesadüf gibi oldu. Biliyorsunuz ben Çal Belediye Spor’da yöneticiyim. Aynı zamanda U-19 gençlerin sponsorluğunu yapmaktayım. Pandemiden önce çok başarılı bir dönem geçirdik. Fakat pandeminin başlamasıyla tüm spor müsabakaları iptal oldu. Bu konu da spordan ortaya çıktı. Ben son zamanlarda çok fazla Çallı ile karşılaşmaya başlamıştım.  Çevremdeki insanlara ben U-19 sponsoruyum sen de U-13, U-16’a sponsor ol derken böyle bir sinerji oluştu. Biz Çallılar bürokrasi ve devlet dairelerinde çokça fazlayız ve son dönemde de ticaret ve sanayi ile uğraşan çok fazla Çallı olduğunu fark ettim. Bizde dedik ki Çallılar olarak neden bir araya gelmeyelim? Çünkü büyük bir potansiyelimiz vardı. Çal Belediye başkanı Fethi Akcan ile görüştüm. O da sağ olsun çok destek oldu ve ÇALSİAD’ı kurduk. Şu an Türkiye’nin her yerinden farklı farklı şehirlerden inanılmaz bir talep var, iyi ki böyle bir projeyi yapmışız diyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘SUDAN KOYUN ATLATMA ÇALSİAD İÇİN ÖNEMLİ BİR ARGÜMAN’

ÇALSİAD olarak ‘’Sudan Koyun Atlatma’’ şenliklerini ekonomiye nasıl kazandırabilirsiniz? Sorusuna da yanıt veren Başkan Akçin,  ‘’Sudan koyun Atlatma Festivali Çal’ın bir markasıdır. Asırlardır süregelen bu kültürel bir miras ve Çal olarak bu konu bizim için çok önemli bir argümandır. ÇALSİAD olarak bizler iş yapan insanlarız ve her zaman sosyal projelerde yer almak gibi misyonlarımız var. Bu konuda elimizden gelen her şeyi yapacağız.’’ Dedi.

DOĞAN: ÇAL’A DESTEK OLACAK HER TÜRLÜ PROJEYİ YAPACAĞIZ

ÇALSİAD için düşündükleri projeler hakkında bilgiler veren ÇALSİAD kurucu üyelerinden Murat Doğan ise, Çal’da markalaşmış pekmez ve pek çok ürünün üretilmesi, tanıtılması, pazarlanması konusundaki projeler de yer alacağız. Aynı zamanda Çal’a destek olacak her türlü projeyi de yapacağız. ‘ diye konuştu.

‘’HEDEFİMİZ SADECE ÇAL’DA VE DENİZLİ’DE DEĞİL TÜM DÜNYADA AKTİF OLMAK’

Başkan Akçin ise, ‘’Çevreye zarar vermeden, büyük baş ve küçük baş hayvancılık, kümes hayvancılığı ve kanatlı hayvancılık projelerimiz var ve bu konuda farklı projelere de destek olacağız. ÇALSİAD olarak yolun daha çok başındayız.  Medya bizim en iyi ses duyurma aracımız. Bizler dünyanın neresinde olursa olsun Çallı iş insanlarına ulaşacağız ve bir araya geleceğiz. Hedefimiz sadece Çal’da ve Denizli de aktif olmak değil, tüm dünyada aktif olmak.’ Diye konuştu.