Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BAŞKAN TUGAY, İZMİR ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ

TUGAY: “ESNAFIN ALTIN DÖNEMİ

TUGAY: “ESNAFIN ALTIN DÖNEMİ OLACAK BİZİM DÖNEMİMİZ

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret eden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Birlik Başkanı Yalçın Ata, esnaf odalarının başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Yıldız İşçimenler Ünal’ın eşlik ettiği Başkan Tugay, esnaflara yönelik projelerinden bahsetti.

BELEDİYE ESNAF İŞ BİRLİĞİ
Toplantıda konuşan Başkan Tugay, “Birlik başkanımıza, oda başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Buraya bir heyet olarak gelmek istedik, Bornova, Buca, Karabağlar ve Konak belediye başkan adaylarımızla birlikte gelmek istedik. Bir mesaj vermek istiyoruz. Kentin, İzmir’imizin en önemli kurumlarından birindeyiz. Sizlerin esnafımızın değerinin farkındayız. Tarihsel olarak da ticaret kenti olan İzmir’de esnaf ve belediye iş birliğinin sürdürülemsinin öneminin farkındayız. Halkımız takdir eder ve belediye başkanı yaparsa halkımızın ve esnafımızın yanında olacağız. Geçen 5 yıllık süreçte çeşitli şekillerde bir araya geldiğimiz odalarımızın yanlarında olmaya çalıştık. Benim de geçmişten gelen küçük bir esnaflığım var. Pazarlarda limon satarak başladığım ve sonra Kemeraltı’nda işportacılığım var. Tabii ki bi biraz şaka ama bu alışverişteki duygunun ne olduğunu bilen bir siyasetçiyim. Esnafımızın var olması uygun şartlarda çalışması sıkıntı yaşadığı zaman belediyeler başta olmak üzere kamu kurumlarının yanında olmasının ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bu konuda açık irade koymaya niyetliyim. Amacımız sizin ayakta kalmanızı, güçlü olmanızı, yalnız hissetmemenizi sağlamak. Esnafın altın dönemi olacak bizim dönemimiz” diye konuştu.

ESNAF MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK
Esnaf dostu belediye vurgusu yapan Tugay, “Her belediyemizde esnaf masası olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ‘Esnaf Müdürlüğü’ kuracağım. İhtiyaç duyduğunuz her zaman konuşmalar olur ama düzenli olarak da bir araya gelip sizler için ne yapabiliriz bunu soracağız. Bizi dürüst, samimi, içten şekilde göreceksiniz. Bütün toplumu kucaklayıp onlar için ne yapacaksak, birliğimiz ve odalarımız için sizlerle de bu bağı kuracağız. Tadilatı devam eden bitmesine yakın olan toplantı salonunu gördük. Orada daha büyük kalabalıkla daha uzun sohbet etme imkanı bulacağımız toplantımızı da yaparız” dedi.

BİZİ TEMSİL EDECEK MECLİS ÜYELERİ OLSUN
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, Cumhuriyet Halk Partisi’nin genç adaylarla yola devam etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “İşimiz esnaf, derdimiz esnaf. Mecliste de bizi temsil edecek üyeler olmalı. Biz istifa etmeden aday olamıyoruz. Önümüz kapalı. Bayındırda oda başkanı arkadaşımız Davut Sakarsu istifa etti, aday gösterildi. Yaklaşık 75 oda başkanımız var. İstifa etmeden aday olamıyoruz. Mecliste en azından bize yakın birkaç isim istiyoruz. Yerel yönetimlerle en fazla iç içe olan kurumuz. Aramızdan seçtiğimiz arkadaşlarımız var” diye konuştu.

MECLİSTE TEMSİLİYET SÖZÜ
Karşıyaka Belediyesi’nde esnaf masası kurduklarını hatırlatan Tugay, “Mithat Salepçioğlu, esnafları ve çarşıyı temsilen aramızda oldu. Ben kendim davet ettim. 5 yılda her konuda aktif olarak komisyonlarda çalıştılar. Bu modelin doğru olduğunu biliyorum. Esnaf masalarımız aktif olarak çalışacaklar. Bunu bir söz olarak kabul edebilirsiniz” dedi.

Belediyelerin marketleri konusunda gelen bir soru üzerine değerlendirme yapan Tugay, sözlerini şöyle tamamladı: “Hali hazırda esnaf olan yerlerde bu marketlerin açılmamasını düşünüyoruz. Oradaki esnaflarımız bu hizmeti versin, aradaki farkı biz karşılayalım diyoruz. Kırtasiye konusunda böyle bir çalışmanın olduğunu biliyorum. Esnafımızın olduğu yerde bakkal market açmayalım, sizlerden alışveriş yapılmasını, ihtiyacı olan insanımıza daha uygun fiyatlı alışveriş yapmasını sağlayalım.

Sizin olmadığınız yerde biz olacağız. Benim bakış açım böyle olacak. Bundan siz zarar görmeyeceksiniz. Belki de yararınıza olacak diye düşünüyorum.”

ESNAFA ÖZEL ÇALIŞMA
Karabağlar ve Gaziemir’deki mobilyacıları da önemsediklerini sözlerine ekleyen Tugay, “Üretim kapasiteleri yüksek ama markalaşma sıkıntıları var. Bu konuya destek olacağımızı ve önemli hamleler yapacağımızı bilin. Bütün esnaflarımız için fikir ve projelerimiz var ama bu özellikle önemsediğimiz bir konu. Hamamcılar ve banyocuların da su fiyatı üzerinden talepleri var. Size özel indirim taahhüdünde bulunuyorum. Suya dayalı bir iş yapıyorsunuz. Mutlaka arkadaşlarımızla çalışacağız. Suyun fiyatını zaten düşüreceğiz. Özel olarak sıkıntı yaşayan esnafımıza yönelik ayrı bir çalışma yapacağız” diye konuştu.