Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Baykar Bayraktar Kızılelma Özellikleri Neler

Baykar Bayraktar Kızılelma geliştirilen

Baykar Bayraktar Kızılelma geliştirilen teknoloji ile bir anda Türkiye’nin en önemli gündem maddesi haline geldi. Geliştirilen göz kamaştırıcı teknoloji ile Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olan Kızılelma Bayraktar, teker kesme testinin ardından ilk havalandı ve gözler bu özel teknolojiye çevrildi, Kızıl Elma Bayraktar özellikleri merak edilmeye başlandı.

Baykar Bayraktar Kızılelma Önce Teker Kesti, Ardından Da Havalandı

Yönetim kurulu başkanlığını Selçuk Bayraktar’ın yaptığı Baykar tarafından yerli ve milli teknoloji ile geliştirilen Ülkenin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma, üzerinde uzun süredir çalışılan ve merak uyandıran bir teknolojiydi. Baykar Bayraktar Kızılelma, bir süre önce gerçekleştirdiği teker kesme ile yarattığı heyecanı, ilk kez havalanıp gökyüzüne kanat açınca daha da yükseğe taşıdı.

Kızılelma ile yakalanan bu başarı beraberinde birçok soruyu da gündeme taşıdır. Heyecan verici gelişmeleri takip eden vatandaşlar Baykar Bayraktar Kızılelma özellikleri neler, başta olmak üzere kafalarındaki soruları yöneltmeye, cevap aramaya başladı. Kızılelma kaç ton? Kızılelma ağırlığı ne kadar? Kızılelma hızı nedir? Kızılelma kaçıncı nesil? Dünyada insansız savaş uçağı var mı? İnsansız savaş uçağı olan ülkeler hangileri gibi yöneltilen sorular sıklıkla Baykar tarafından cevaplandırılsa da merak bir türlü giderilemiyor.

İHA Ve SİHA’lar Baykar Bayraktar Kızılelma İçin Tecrübe Oldu

Uzun süredir İHA ve SİHA’lar ile ilgili başarılı çalışmalar yürüten Bayraktar, bu süreçte yakalanan ciddi başarının ardından çıtayı daha da yükselterek, insansız hava aracı üretimi için düğmeye bastı. Türkiye’de heyecan, Dünya genelinde merak uyandıran bu gelişme sonucu merakla beklenen savaş teknolojisinde atılan en önemli adımlardan biri haline geldi. Baykar’ın İHA ve SİHA üretiminde elde ettiği tecrübe, muharip insansız uçak sistemi geliştirilmesinde etkili sonuçlar almasına imkan tanıdı.

Son derece agrasif manevralar ile hava muharebesi icra etme kabiliyetine sahip olan Baykar Bayraktar Kızılelma, düşük radar kesitiyle neredeyse görünmezlik özelliğini bünyesinde barındırmaktadır. Kısa pistli gemilerden rahatlıkla havalanabilme ve inebilme özelliğine sahip Kızılelma Bayraktar, gövdesinde de hatırı sayılır derecede mühimmat taşıyabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Kızılelma Ağırlığı Ne Kadar?

Kızılelma ağırlığı ne kadar sorusuna iki kategoride cevap vermek gerekmektedir. 6 ton maksimum kalkış ağırlığına sahip olan Kızılelma, 1500 kilogram faydalı yük taşıma kapasiteni sahiptir.

Yeni nesil insansız hava aracı Kızılelma Bayraktar için en çok merak edilen soruların başında Kızılelma hızı nedir gelmektedir. Kızılelma, 0.6 Mach seyir hızına sahip olarak tasarlanmıştır. Bunun anlamı, Kızılelma Bayraktar saatte 735 kilometre hızla uçabilmektedir.

Dünyada insansız savaş uçağı var mı diye merak edenler için gelişmiş ülkelerin bu teknolojiye uzun süredir yatırım yaptığı bilinmektedir. İnsansız savaş uçağı olan ülkeler Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve Çin başta olmak üzere gelişmiş birçok ülke sayılabilmektedir. Türkiye, Baykar Bayraktar Kızılelma ile insansız savaş uçağı olan ülkeler kategorisine girmeye hazırlanmaktadır.