Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Behçet Saatçi Büyükşehir Adaylığı ve Mevcut Büyükşehir Yasası Hakkında Konuştu

Muğla Fethiye Belediye Başkanı

Muğla Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi Pamukkale TV’ye konuk oldu. 2019 Yerel Seçim Özel programına katılan Saatçi, Gazeteci Ahmet Deda ve Ada Kara’ın sorularını yanıtladı. Behçet Saatçi İYİ Parti adayı olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçmesi ve mevcut büyükşehir yasası hakkında çarpıcı eleştirilerini açıkladı. Saatçi;Büyükşehir yasası Türkiye’de belediyeciliğin bitiş yasasıdır. İddia ediyorum büyükşehirin uygulandığı 29 ilde ilçe belediye başkanlığı seçimi yaptırmak abesttir. İlçe belediye başkanlıklarının kapatılması ve şube müdürlüğüne dönüştürülmesi gerekir.”dedi.

Fethiye’de 4. döneminde başkanlık görevini yürüte Behçet Saatçi başarısının nedenlerini ve merak edile bir çok soruyu 2019 Yerel Seçim Özel programında Gazeteci Ahmet Deda ve Ada Kara’ya anlattı. Program Gazeteci Ahmet Deda’nın Behçet Saatçi hakkındaki görüşlerine yer vermesi ile başladı. Deda,” Sayın Saatçi yıllardır Fethiye’de iktidarda. Hangi partiden aday olursa kazanıyor. Hatta geçenlerde bir sohbette CHP yöneticileri Fethiye’yi nasıl alacaklarını bana sordular. Bende cevabı çok basit Behçet Saatçi’yi ikna edin kazanın dedim” ifadelerini kullandı.,

4 dönem Fethiye Belediye Başkanlığı yapan ve 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti adayı olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Saatçi söylentileri açıkladı. Saatçi;”Ben diyalettikten yanayım. Nazım Hikmet’in bir sözü vardır.”Babamdan ileriyim oğlumdan geriyim” gönül arzu ediyorki yeni yüzler siyasete girsin. Genç arkadaşlarımız ülkemizi başarıdan başarıya götürsünler. Ancak şuanki duruma bakınca eskiye rağbet var. Böyle olunca yeni yüzler maalesef gelmiyor.”diyerek sözlerine başladı.

”PARTİLER ARASI GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR ADAYIM DEMEM İRADEYE TERS DÜŞER”

Saatçi;”Bizim adaylığımıza gelince, ben 20 yıl belediye başkanlığı yaptım. Bugün dünyayı yöneten üst akıl ABD en fazla 2 dönem diyor. Halk istediği sürece biz orada kalıyoruz. Benim adaylığım sadece bana bağlı değil. Partiler arası görüşmeler devam ediyor. Aday adaylığından adaylığa geçiş henüz gerçekleşmedi. Fethiye ve Muğla’nın adayları belli olmadı. Olmayınca benim adayım demem oluşacak iradeye ters düşer. Herşey belli olunca bizde net tavrımızı koyacağız. Herkesin gözü en tepededir. Ama herşeyi netleşmesi lazım, CHP Osman Gürün ile devam ederse başka bir hesap, yeni bir aday gösterirse zaten rüzgara karşı yelken açmanın anlamı yok”ifadelerini kullandı.

”CHP GÜRÜN İLE DEVAM EDERESE MUĞLA’DA KARŞI BİR BLOK OLUŞUR”

Gazeteci Ahmet Deda Muğla’da Osman Gürün’ün artık değişmesi yönündeki algı ve muhalefetin tüm bileşenlerinin desteği ile Saatçi’nin aday olmayı düşünüp düşünmediği sorusunu yöneltti. Saatçi;”Şartlar sizin söylediğiniz noktaya gelirse tabiki düşünürüm. Eğer CHP Osman Gürün’ü adaya gösterirse Mehmet Kocadon, Ali Acar ve bizim başında olduğumuz bir blok oluşur. Başarıya gider diye düşünüyorum. Burada bu isimlere ekleyebileceğim isimler de var ama isyan bayrağını çekmiş değiller.”dedi.

”FETHİYELİLER BENİ FETHİYE’NİN HAKKINI SAVUNMAM İÇİN SEÇTİLER”

Fethiye’de diğer partilerden aday ve aday adaylarını ‘Değişim Şart’ sloganı ile yola çıkmaları ve Behçet Saatçi’nin Muğla Büyükşehir Belediyesi ile girdiği çatışmayı şahsileştirdiği bunun yüzünden Fethiye’ye 4 yıldır hizmet yapılmadığı iddialarına cevap veren Saatçi;”Eleştiriye açığız. Ne hizmet yapıp yapmadığımızı Fethiyeliler çok iyi biliyor. En son büyük bir hukuki mücadele vererek. Önce TOKİ’nin sonra Büyükşehir’in elinden almış olduğumuz rekrasyon alanımız, 2 gün önce Akdeniz Belediyeler Birliği’nden jürinin özel ödülünü aldı. 60 dönümlük rekrasyon alanına yapmış olduğumuz Şehir Fethi Bey Parkı gerçekten bölgedeki bütün insanların beğenisini kazanan bir nokta. Ben 12 Eylül öncesi ideoloji kavgaların yaşandığı dönemden geliyorum. Ama kavga hiçbir şeyi çözmez. Ama Fethiyeliler beni Fethiye’nin hakkını savunmam için seçtiler. Fethiye’ye güzel birşey yapıldıda biz hangisine engel olduk. Fethiye’nin 3 temel problemi var Ankara’dan çözülmesi gereken. Bunlardan bir tanesi limanın temizliği, Karagözler, tekne bağlama yerimizin dosyasının 2008 yılından itibaren Ankara’da raflarda tozlanması. Behçet Saatçi olmaysadı bunlar yapılırdı diyorlarsa eyvallah. Benden kimse 58 yıl önce Fethiye’ye tahsis edilen gemi yanaşma iskelesinin mahkeme kararı ile Büyükşehir’e geçmesine itiraz etmememi beklemesin, kimse Fethiyespor’un elindeki otoparkın Büyükşehir tarafından gasp edilmemesini içime sindirmemi beklemesin”dedi.

”FETHİYELİLER HESABINI GÖRÜR, SIRTINI DAĞA YASLAR”

Büyükşehir’in rekrasyon alanının tahisisi ve ihale iptali için kendilerini mahkemeye verdiğini hatırlatan Saatçi;” Ben ne yapacaktım? Boynumu uzatıp al kellemi diyip rekrasyon alanını mı verecektim? Saygı değer Fethiyelileri bize eleştiri getiren irade daha tanımamış. Fethiye Likyalılardan beri bağımsızlığına bağımlıdır. Fethiyelilere dağlı denir. Yani hesabını görür sırtını dağa dayar. Biz Fethiyelilerin iradesinin yansımasıyız.”dedi.

”BÜYÜKŞEHİR YASASI BELEDİYECİLİĞİN BİTİŞ YASASIDIR”

Bu büyükşehir yasası gerçekten çok kötü olduğunu ifade eden Saatçi;” Büyükşehir yasası Türkiye’de belediyeciliğin bitiş yasasıdır. İddia ediyorum büyükşehirin uygulandığı 29 ilde ilçe belediye başkanlığı seçimi yaptırmak abesttir. İlçe belediye başkanlıklarının kapatılması ve şube müdürlüğüne dönüştürülmesi gerekir. Niçin siyasi partiler arasında farklar ortaya çıkıyor. Kişisel egolar ortaya çıkıyor. Bize Fethiye’ye yatırım yapılmadı diyorlar. Muğla’ya ne yatırım yapılmış. Ben mütevazı bir insanım ama ben belediyeciliğin kitabını yazarım. Belediyecilik piyade askeri gibi yürümek işidir. Yürümediğin ayağının basmadığı yer senin değildir. O yüzden kimse ramazan davulu gibi uzaktan ötmesin. Ben herzaman Fethiye’nin hakkını korudum. Yapılana müteşekkirim, yapılmayanın hakkını ararım.”dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi’nin açıklamalarının tamamını videodan izleyebilirsiniz.