Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bilim Kurulu Özlü açıkladı! 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma izni…

AK Parti MYK’da ve bakanlıklarda yapılan toplantılarda, gündeme geldiği öğrenilen 65 yaş ve üstüne, sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları sokağa çıkma izni hakkında Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den açıklama geldi. Özlü, konunun Bilim Kurulu’nda geçen hafta konuşulduğunu söyledi.

AK Parti MYK’da ve

Korona virüs mücadelesinde 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı verilmesi ilk kararlardan olduğu için, bu grubu kısmen rahatlatmak ve sürekli evde kalmanın yarattığı psikolojik sıkıntıları azaltmak için yöntem üzerinde durulduğu öğrenildi. Konunun AK Parti MYK’da ve bakanlıklarda yapılan toplantılarda, gündeme geldiği edinilen bilgile arasında

Habertürk TV’de Ebru Baki’nin sunduğu Para / Gündem programına katılan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, ’65 yaş ve üstüne hafta sonu izin verilecek mi?’ sorusunu yanıtladı.

“ARTIK MOBİLİZE ETME ZAMANI GELDİ”

Özlü,”Ben kendi adıma, böyle bir kararın doğru olacağına inandığımı söylemiştim. Büyüklerimiz çok uzun zamandır evde mahsur kaldılar. Bu hem bedensel hem de ruh sağlıkları için büyük bir risk. Artık onları mobilize etme zamanı geldi. Bu yaparken onları korumamız gerekiyor. Bu da mümkün görünüyor.”dedi.

“BİR KAÇ SAAT DOLAŞMALARINA İZİN VERİLECEKTİR”

Hafta sonu uygulanabileceğini belirten Özlü,”Bilim Kurulu’nda geçen toplantıda bu konuşulumştu. Büyüklerimizi riske atmadan nasıl yapabiliriz, bunun planlanması gerekiyor. Sanırım bu çalışmalar yapıldı. Şimdi, muhtemelen hafta sonunda, diğer insanların sokağa çıkmadığı dönemde 65 yaş ve üstünün belirli sınırlarla, birkaç saat dolaşmalarına izin verilecektir diye düşünüyorum ben.”şeklinde konuştu.