Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Birsen Çelik: “Sınırlı imkanlarla sınırsız hizmetler yapmaya çalışıyoruz”

Denizli’de Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Denizli'de Bozkurt Belediye Başkanı

Tutluca mahallesinde gerçekleştirilecek olan tohum eleme makinası hibe töreni ve Bozkurt ilçesinde yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Düzenlenen basın toplantısına çok sayıda basın mensubu ve davetliler katıldı. Çevreci belediye olduklarını dile getiren Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, “Biz çevreci bir belediyeyiz. Biz ata tohumlarına önem veren bir belediyeyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de kardeş belediye olduğumuz için İzmir’in Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı’ndan yoğun bir şekilde Karakılçık buğdayını tohum olarak almaya başladık. Ve büyük bir miktarda onları ekmeye başladık. Sözleşmeli tarım yaptık. Elde ettiğimiz ürünleri 200’er kiloluk şekilde ambalajladık. Ve bu ambalajları da arzu eden ÇKS’ye kayıtlı çiftçilerimize bedelsiz olarak dağıttık” dedi.

“Bizim hayallerimiz asla küçük değil”
Küçük bir belediye olduklarını söyleyen Çelik, “Biz sınırlı imkanlarla sınırsız hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Küçük bir belediye olduğumuzu hepiniz biliyorsunuz. Bizim hayallerimiz bizim umutlarımız bizim yaptıklarımız asla küçük değil. Her biri çok büyük gerçekten bu büyük projelerimizle ilgili birkaç not vermek istiyorum. Pandemiyi yara almadan geçiren belediyelerden biriyiz. Çünkü tarım yapıyorduk ve tarım ürünleri elde ediyorduk o sene çok yoğun bir şekilde nohut elde etmiştik ve güzel bir hasat elde ettik. O nohutu hiçbir zaman satmıyoruz ve 2’şer kiloluk poşetlerle vatandaşa dağıtıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kadın kooperatifimizle ortak çalışıyoruz”
2.5 tonun üzerinde adaçayı yaptıklarını belirten Çelik, “Tıbbi aromatik bitkilere girdik. Adaçayı kekik tarzında bunları bu sene 2.5 tonun üstünde Adaçayı hasadı yaptık. Adaçayını pazarlama konusunda da kadın kooperatifimizle birlikte işler yapıyoruz. Onları pazarlamayı da onlara bırakıyoruz ve bu sayede kadın istihdamına da biraz daha destek oluyoruz” diye ekledi.

“Tohum eleme makinesini aldık”
Çiftçilerin isteği doğrultusunda seyyar tohum eleme makinesi aldıklarını söyleyen Çelik, ”Çiftçilerimizin benden isteği seyyar tohum eleme makinesi almamızdı. Önce Tutluca’’da yapıcağız ordan Avdan’a geçeceğiz seyyar olduğu için başındaki bilen kişi bu görevi yapıcak ve seri bir şekilde iyi tohumu elde edip hemen Ekim dönemine yetiştirmek için Perşembe günü teslimini yapacağız. Meclis üyelerimiz oy birliği ile geçirdiler “dedi.

2023 Bütçemiz 155 Milyon
Depremden dolayı bütçelerinin yüksek olduğunu belirten Çelik, “Bütçemizin fazla olmasının nedeni 2019’da yaşadığımız depremden dolayıdır. Depremden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi bize bir hizmet binası yapmakla ilgili ihaleye çıkmıştı o ihale süreciyle ilgili şu anda binanın yaklaşık %40’ı bitmiş durumda. O ihaleye katılan firmaya ödenen paralar önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bizim bütçemize giriyor bizim bütçemizden çıkış yapıldığı için ortalama 40 milyon liraya yakın bütçelendirmeyi ona ayırmamız gerekiyor. O nedenle bütçemiz yüksek” diyerek bitirdi. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Ankarı Garı’nın yıl dönümü nedeniyle hayatını kaybeden 109 kişiyi saygıyla andığını, “109 canımızı da buradan saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun. Işıklar içinde uyusunlar” dedi.