Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BM İklim Zirvesi’ndeki Greta Thunberg’in isyanına Denizli’de sessiz kalmadı!

Büyük Menderes İnisiyatifi, Küresel İklim Eylem Haftası’nda Denizli’de yaptığı basın açıklamasında “İklim değil sistem değişmeli” vurgusu yaptı.

Büyük Menderes İnisiyatifi, Küresel

Büyük Menderes İnisiyatifi Denizli Bileşeninin düzenlediği basın açıklamasına TMMOB–Denizli Çevre Komisyonu, Denizli Barosu Çevre Komisyonu, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden temsilciler katıldı.

KÜRESEL ISINMADA KAPİTALİST ŞİRKETLERİN KAR ARZUSU BELİRLEYİCİ

Basın açıklamasını okuyan Büyük Menderes İnisiyatifi Sözcüsü Mustafa Çallıca, küresel ısınmada kapitalist şirketlerin kar arzusunun belirleyici olduğunun altını çizdi. Paris iklim anlaşmasını hala imzalamayan ülkeler olduğunu belirten Çallıca, Türkiye’nin G20 ülkelerinden anlaşmayı imzalamayan tek ülke olduğunu ifade ederek üstelik devletlerin çoğunun Paris Anlaşması’nın yükümlülüklerine uymamasına dikkat çekti.

ENERJİ TÜKETİMİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Greta Thunberg’in de içinde olduğu çevre eylemcisi gençlerin BM’ne şikayet ettiği beş ülke arasında Türkiye’nin de yer aldığını hatırlatan Çallıca; “Enerji tüketimi her geçen gün artıyor. Sera gazı salınımına ciddi katkı sağlayan endüstriyel hayvancılık ve kırmızı et tüketimi her geçen gün artıyor. Plansız, çarpık kentleşme ve ulaşım politikaları devam ediyor. Madenler ve enerji yatırımları için ormanlar, tarım alanları, tarihi ve kültürel varlıklarımız yok ediliyor. Kapitalist tüketim toplumu ile insanlık hem kendini hem de yerküreyi yok ediyor” uyarısında bulundu.

İKLİM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞMELİ

Açıklamanın devamında Birleşmiş Milletler İklim Eylem Zirvesi’nde Greta Thunberg’in dünya liderlerine seslendiği konuşmaya yer veren Çallıca; “İklim krizine karşı, iklim adaleti sesleri yükseltilmiştir. İklim adaleti eylemcileri küresel kapitalizmin iklim değişikliği üzerindeki etkisini vurgulamak üzere “İklim değil sistem değişmeli” söylemini gündemleştirmiştir. Büyük Menderes İnisiyatifi olarak biz de Greta’nın çığlığına katılıyoruz, “İklim değil sistem değişmeli” diyoruz” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından bileşen üyeleri ve destek veren çevreciler Makine Mühendisleri Odası Konferans Salonunda Küresel İklim Değişikliğine ilişkin kısa film gösteriminde buluştu.