Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BODRUM KİTAP GÜNLERİ BAŞLADI

Bu haberin fotoğrafı yok

Bodrum Belediyesi ve Gümüşlük Akademisi Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Bodrum Kitap Günleri” başladı.

Bodrum Belediyesi ile Gümüşlük Akademisi Vakfı tarafından 27 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında “Doğayı Okumak” temasıyla düzenlenen etkinlik, kitapseverleri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yayıncılar, yazarlar ve şairlerle buluşturuyor. Girişin ücretsiz olduğu etkinlikte, yaklaşık 40 yayınevi ve tanınmış yazarın katılımıyla paneller, yazar söyleşileri, imza günleri, konserler, teatral gösterimler, şiir dinletileri ve çocuk atölyeleri gibi bir dizi kültür etkinliği gerçekleştiriliyor.

Herodot Kültür Merkezi’nde yapılan organizasyonla ilgi olarak konuşan Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, “Kültür, sosyal yaşam ve ekonomide bütünlük oluşturan, bazen hayatın içinden bazen de yazarın hayal ufkunun geniş yelpazesinden kesitlerle bizleri içine çeken kitaplar, toplumumuzun ayrılmaz bir parçasıdır. Kitap Fuarları ise kitapların tanıtılması, okuryazar sayısının artırılması, okuma alışkanlığının gelişmesi gibi pek çok etkili fayda ile yayımcı, yazar, kitap ve okuru buluşturur. Ulusal kültürün oluşmasında önemi büyük olan kitapların geniş bir yelpazede Bodrumlularla buluşması için büyük emeklerle hazırlanan organizasyon, kentimize yeni bir soluk getirecek. Devamlılığını saylayabilirsek sanatı ve kültürü kentimizde yaşatmak, var olan kültürel değerleri korumak, Bodrum’un kültür ayağını yüceltmek için önemli bir işe imza atmış olacağız. Kitap Günleriyle doğayı da birleştirerek edebiyat, sanat ve insana yönelik her olguyu ortaya koymaya çalıştık. Çünkü insan doğa ile var olur; edebiyat ve sanat ise doğanın içinde insanla anlam kazanır. Kültürel buluşma noktası olarak değerlendirdiğimiz etkinliğimizi değerli kılan yayınevlerimize, yazarlarımıza, misafirlerimize, siz değerli dostlarımıza katılımlarınız için teşekkür ederim. Bodrum’un zengin edebi mirasının korunması ve geliştirilmesi, çağdaş yaşamın ayrılmaz parçası olan kitapların kentimizde okuryazarlara rahatlıkla ulaşması, kıymetli yazarlarımızın eserleri ile hayat felsefelerinin benimsenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Etkinliğe katılan Yazar Mine Söğüt, yaptığı açıklamada organizasyonu çok beğendiğini ifade ederek şöyle konuştu;

“Ben ülkenin çeşitli yerlerinde bir sürü fuar görüyorum. Bu, gördüğüm en güzel, en derli toplu, en estetik, en samimi düzenleme. Bir defa ona çok sevindim çünkü kitap fuarının içeriği kadar bence estetiği, formu ve duygusu da önemli. Bodrum’un böyle bir kitap günleri kazandığı için mutluyum. Neredeyse bütün yayınevleri burada. Müthiş isimler gelecek. Çok önemli yazarlar buradalar. Çok güzel söyleşiler yapacaklar. Edebiyat anlamında Bodrum için yeni bir pencere açılıyor, yeni bir dünya kuruluyor. Bunu kaçırmasın kimse derim.”

Açılışta katılımcılara Bodrum Belediyesince menekşe hediye edildi.

(İHA)