Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Borçsuz Bornova Belediyesi Türkiye’ye örnek

Çalışanlarına, kamu kurumlarına ve özel sektöre hiçbir borcu olmadan öz kaynaklarıyla yatırımlarını yapıp, mülk satmadan kasasındaki nakit paranın gelirini de bütçesine dahil eden Bornova Belediyesi, sağlam mali yapısıyla Türkiye’ye örnek oluyor.

Çalışanlarına, kamu kurumlarına ve

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un göreve gelir gelmez uygulamaya başladığı bütçe disiplini ve tasarruf uygulamaları meyvelerini verdi. Bornova Belediyesi, Türkiye’de eşine az rastlanır bir başarıya imza atarak hiçbir kişi ya da kuruma borcu olmayan, diğer yandan araç ve gayrimenkul yatırımı yapan belediye oldu.

Çalışanlarının maaşlarını günü gününe hesaplarına yatırdıklarını, EYT’den faydalanarak emekli olan işçi ve memurların da  tüm ödemelerini borçlanmadan ve kredi kullanmadan yaptıklarını ifade eden Başkan İduğ, “Emekli olmaya karar veren mesai arkadaşlarımızın tazminatlarını,  emekli ikramiyelerini ve tüm haklarını aynı ay içinde ödedik. SGK primleri, vergi, KDV, muhtasar, damga vergisi ve benzeri kalemlerde borcumuz yok. Hatta İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Valiliği bünyesindeki yatırım izleme fonuna da tüm ödemelerimizi yaptık. Banka kredisi kullanma ihtiyacı hissetmeyen, kasasında nakdi olan, piyasaya vadesi geçmiş borcu olmayan belediyeyiz. Belediyemizin kaynaklarını etkin ve verimli kullanıyoruz” dedi.

Yatırımlar da devam ediyor

Yönetim başarısının kaynakları verimli kullanılırken bir yandan da yatırımların sürmesi olduğunu ifade eden Başkan İduğ, başta Asfalt Üretim Tesisi, Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu olmak üzere, kız öğrenci yurtları, pazaryerleri, taziye evleri, çocuk aktivite merkezleri gibi pek çok yatırımı da hayata geçirdiklerini hatırlattı.

Bornova Belediyesi, 2022 yılında 131 milyon liralık yatırım yaparken, 2023 yılında toplam 250 milyon liralık yatırım hedefliyor.

Deprem bölgesine 30 milyon TL yardım

Sağlam mali yapısıyla belediyecilik hizmetlerini güçlü bir şekilde sürdüren Bornova Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depreminden sonra çadır kentler kurduğu bölgedeki depremzedelere destek olmaya da devam ediyor. Bornova Belediyesi deprem bölgesine 30 milyon TL’ye yakın yardım yaptı.

Son kuruşuna kadar tasarruf

Bornova Belediyesi’nin halkın parasını son kuruşuna kadar değerlendirdiğini ve tasarruf anlayışıyla çalıştığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Belediyemizin bütçesi hepimizin, tüm Bornovalıların vergileriyle oluşuyor. Bu bütçede herkesin hakkı var. Bunu bilerek kaynaklarımızı tasarruftan ödün vermeden yönetiyoruz. Halkımızın parasını etkin, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanıyoruz. Böyle kullanmaya da devam ederek, Bornovamızı yatırım ve hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.