Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bornova Sivil Toplum Kuruluşları’nın adresi oldu

Bornova Belediyesi’nin vizyon projelerinden

Bornova Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olarak 2021 yılında hizmete açtığı Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi açıldığı günden bu yana 1.600 etkinliğe ev sahipliği yaparak 64 bin kişiyi ağırladı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 400’ün üzerinde STK’nın yararlandığı yerleşke sayesinde STK’ların hem kendi aralarında hem de belediye ile iletişimini arttırarak, ortak çalışma kültürünü geliştirmelerine, üretken ve yaratıcı olmalarına katkı sağladıklarını söyledi.

Bornova Belediyesi’nin STK’ları tek çatı altında toplamak için projelendirdiği Sivil Toplum Kuruluşları  Yerleşkesi STK’ların merkezi haline geldi. Dernekler başta olmak üzere vakıf, federasyon, konfederasyon, temsilcilik, platform, kooperatif, topluluk, sivil inisiyatif, sivil ağ ve girişim gibi 400’ün üzerinde STK’nin evi oldu. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan  geleceğin yeni nesil çalışma modeli Co-working Space konsepti ile üyelerine sürdürülebilir çalışma, toplantı ve etkinlik alanları ile özel bir çalışma ortamı sunan yerleşkede 2023 yılının ilk 8 ayı içinde de 405 toplantı, genel kurul ve etkinlik gerçekleşti, 16 bin 51 kişi de misafir edildi.

Güçlü işbirlikleri

Hizmete açtıkları yerleşke ile STK’ların hem kendi aralarında hem de belediye ile iletişimini arttırarak, ortak çalışma kültürünü geliştirmelerine, üretken ve yaratıcı olmalarına katkı sağladıklarına dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “STK’ların en önemli ihtiyaçları bina, toplantı salonu ve sekreterya hizmeti. Biz çoğu STK için sorun olan bu ihtiyaçları karşılayarak  güçlü iş birliklerinin temelini attık” dedi. 

Yerleşkenin, STK’ların rahat kullanımı amacıyla düşünülerek tasarlandığını da ifade eden Başkan Mustafa İduğ, “Yerleşkemizde ortak sekreterya, toplantı salonları, çalışma alanları, posta kutuları ve iletişim hatları gibi derneklerin temel ihtiyaçları karşılanıyor. STK’lar burayı adres gösterip, her türlü toplantı, çalışma ve faaliyetlerini ortak alanlarda ve salonlarda yaparken belediyemiz tarafından sunulan profesyonel sekreterya hizmetinden de yararlanmaları sağlanıyor”diyerek bilgi verdi.

EDİTORYAL ÇALIŞMADIR