Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bornova’da Anne ve Bebekleri Kontrol Altında

Sosyal belediyecilik uygulamaları ile

Sosyal belediyecilik uygulamaları ile Türkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi sağlık alanındaki çalışmaları ile de öne çıkıyor. Hasta nakil hizmetlerinin yanında evde bakım hizmetleri de verilirken özellikle gebe, lohusa ve bebek bakımlarında ihtiyaçlı vatandaşlar için avantaj sağlıyor. Daha önce 9 mahalleye verilen hizmetten artık ilçenin 45 mahallesinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar da yararlanabiliyor.

Bornova Belediyesi’nin Evde Bakım Hizmetleri her geçen yıl katlanarak devam ediyor. Hizmet kapsamında yaşlıların tansiyon, şeker, diş sağlığı ve traş gibi ihtiyaçları evlerinde karşılanırken gebe, lohusa ve bebek bakımında da ilçe sınırları içinde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşuluyor. Daha önce 9 mahallede verilen bu hizmetten artık 45 mahallede yaşayan vatandaşlar yararlanabiliyor.

Kontroller evlere gidilerek yapılıyor

‘Evde gebe ve lohusa bakım hizmetleri’ kapsamında Bornova Belediyesi Sağlık işlerinde görevli ebe ve hemşireler, gebe ve lohusaların kontrollerini evlerinde yapıyor. Gebelerin açlık kan şekeri ve kolesterol ve tansiyon ölçümleri yapılırken psikolojik destek de verilerek doğuma hazır olmaları sağlanıyor. Yeni anne olmuş kadınlara ise bebek emzirme eğitimi veriliyor. Ayrıca bebeğin boy, kilo, baş ve karın çevresi takibi düzenli olarak yapılırken psikomotor gelişimi izlenip, aşı kontrolleri de gerçekleştiriliyor.

2010 yılında Bornova Belediyesi bünyesinde hizmete başlayan Evde bakım Hizmetleri kapsamında bu güne kadar 20 bin 986 gebe, 10 bin 392 lohusa ve 21 bin 303 bebek ev ziyareti yapıldı. İlçede yaşayan vatandaşların sağlığına önem verdiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Sağlıkta ve sosyal alanda verdiğimiz hizmetlerle tüm ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalışıyoruz. Bu yöndeki hizmetlerimizi her geçen yıl artırarak sürdürüyoruz” dedi.