Bornova’da tarihe tanıklık eden kareler

Bornovalı Tülin Kılıç elinde bulunan tarihi Bornova fotoğraflarını Bornova Belediyesi’ne hediye etti.

Bornova’da tarihe tanıklık eden kareler

Bornova’nın eski ailelerinden Nazım ve Necmiye Kılıç çiftinin kızları 1945 doğumlu Tülin Kılıç, elinde olan 1930 ve 40’lı yıllara ait fotoğrafları Bornova Belediyesi’ne hediye etti. Bornova’nın tarihine tanıklık eden fotoğrafların saklanarak korunmasını istediğini dile getiren Kılıç, “Bunları değerinin bileneceği bir yer olan Bornova Belediyesi’ne vermek istedim” dedi. 

Ailesinden yadigar kalan eski fotoğraf ve diplomaları saklayarak kendine bir arşiv oluşturan Kılıç, fotoğrafların yok olmasını istemediğini belirterek,”Bornova Belediyesinin bunlara sahip çıkacağını biliyorum.  Bunlarda bir tarih yatıyor. Eski Bornovalı vatandaşların yanında,  belediye başkanlarından, siyasilere birçok kişi var bu karelerde. Ayrıca o zamanlarda Büyükpark içinde düzenlenen resmi törenler ve kutlamalar da var” dedi. 

Kalbim Bornova’da kaldı

Kılıç, kendisinin ve kardeşlerinin de Bornova’nın en eski okullarından olan 9 Eylül İlkokulundan mezun olduğunu belirterek, “Rumeli doğumlu bir anne babanın çocuğuyum. Küçük yaşta Bornova’ya gelmişler, Burada tanışıp evlenmişler. Babam ziraatçiydi. Bu yüzden de çok fazla gezer ve çok insan tanırdı. Hatta o zamanlar Bornova’da herkes birbirini tanırdı. Ben 1965 yılında evlenerek Bornova’dan ayrıldım. Ama kalbim Bornova’da kaldı. Hala Bornova’yı takip etmeye devam ediyorum. Özellikle de Bornova Belediyesi’ni yaptığı çalışmaları yakından izliyorum. Ve gerçekten çok başarılı işlere imza atıyorlar. Bunun için de Bornova fotoğraflarım için en güvenilir yer arası”diye konuştu. 

Yayınlama: 21.02.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.