Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyük Menderes’te yatak temizleme çalışmaları yapıldı

Aydın’ın Efeler, Köşk, Sultanhisar

Aydın’ın Efeler, Köşk, Sultanhisar ve Yenipazar ilçelerinden geçen 73 kilometrelik Büyük Menderes Nehri yataklarında, suyun daha verimli kullanılması amacıyla yatak temizleme çalışmaları başlatıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü ekipleri, tarımsal sulamada mevcut suyun en verimli şekilde kullanılması için yapılan yatak temizlik çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede ekipler Aydın’ın Efeler, Köşk, Sultanhisar ve Yenipazar ilçelerinden geçen 73 kilometrelik Büyük Menderes Nehri’ne geldi. Yenipazar ilçe sınırı içerisindeki bölgede çalışmalarına devam eden ekipler çalışma gerçekleştirerek dere yataklarında bulunan çöpleri temizledi. Yataklardaki çöplerin temizlenmesi ile birlikte akan suyun, tarımsal sulamada en verimli şekilde kullanılması hedefleniyor. Yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren bölgedeki üreticiler ise yetkililere teşekkür etti.

Konu ile ilgili DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Bölgemizin tarımı açısından büyük öneme sahip olan Büyük Menderes Nehri, 4 mevsim su taşımaya devam etmektedir. Yağışlarla ve debisinde sezonluk artışlarla sedde ve yatak yapısında oluşan tahribat nedeniyle, Aydın’ın Yenipazar ilçesinde Bölge Müdürlüğümüz ekiplerince yatak temizlik çalışması 3 adet paletli ekskavatör ile yapılmaktadır. Çalışmalar program dahilinde aralıksız devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.

AYDIN’IN EFELER, KÖŞK, SULTANHİSAR VE YENİPAZAR İLÇELERİNDEN GEÇEN 73 KİLOMETRELİK BÜYÜK MENDERES NEHRİ YATAKLARINDA, SUYUN DAHA VERİMLİ KULLANILMASI AMACIYLA YATAK TEMİZLEME ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI. (UĞUR ESER/AYDIN-İHA) Aydın’ın Efeler, Köşk, Sultanhisar ve Yenipazar ilçelerinden geçen 73 kilometrelik Büyük Menderes Nehri yataklarında, suyun daha verimli kullanılması amacıyla yatak temizleme çalışmaları başlatıldı.