Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çal’daki şarap firmalarımıza dünya çapında ödül!

Denizli’nin Çal İlçesine bağlı

Denizli’nin Çal İlçesine bağlı Hançalar bölgesinde faaliyet gösteren Erdel Şarapçılık ve Ege Bölgesi’nin en modern şarap fabrikalarından birini kuran Kuzubağ Tarım, dünyanın en saygın şarap dergilerinden Decanter’ın İngiltere’de düzenlediği World Wine Awards’da altın madalya kazandı.

İngiltere’de düzenlenen yarışmaya 57 ülkeden 18 bin 250 şarap değerlendirildi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 236 şarap uzmanı, ; 53 Master of Wine, 16 Master Sommelier, şarap garsonları, gastronomistler, şarap tüccarları ve gazetecilerden oluşan uzman heyetin yaptığı tadım sonrası Erdel Şarapçılığı ve Kuzu Bağlarını Öküzgözü-Syrah kupajlarıyla altın madalyaya layık gördü ve Çal’daki şarap firmalarımız hem Türkiye’nin hemde Çal’ın gururu oldular.

Ege Bölge’sinin en modern şarap fabrikalarından olan Kuzubağ Şarapçılık

AMACIMIZ ÇAL VE ÇEVRESİNİ DÜNYA ÇAPINDA TANITMAKTIR

Görüşlerini aldığımız yıllardır bağcılık ve şarapçılık işiyle uğraşan Kuzubağ Şarapçılığın sahibi Salih Kuzu, almış oldukları ödülden dolayı onur duyduklarını belirtip, amaçlarının Çal ve çevresini dünya çapında tanıtmak olduğunu söyledi.

Salih Kuzu yaptığı açıklamasında ” Aldığımız sonuç hem bizim için hemde Türk şarapçılığı açısından büyük bir onurdur. Amacımız Çal ve çevresini ,Çal Bağ Yolu’nu, dünya çapında tanıtıp bir cazibe merkezi haline getirmektir. Çünkü bölge binlerce yıllık tarihe sahiptir. Bölgemiz kültürü, coğrafi özellikleriyle ,gastronomisiyle ,doğal güzellikleriyle bağcılık ve şarap turizmi açısından önemli merkezlerdendir.”ifadelerini kullandı.