Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çanakkale’de ciğerimiz yanıyor

Çanakkale’de merkeze bağlı Kayadere

Çanakkale’de merkeze bağlı Kayadere köyünde meydana gelen büyük yangın nedeniyle ekipler karadan ve havadan söndürme çalışmalarına devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya adresinden Bakan İbrahim Yumaklı’nın yangın bölgesine intikal halinde olduğu bildirildi.

Çanakkale Valiliği ise, internet adresinden 30 yakın hava aracı ile yangına müdahale edildiğini, buna rağmen yangının rüzgar nedeniyle büyüme eğilimi gösterdiğini duyurdu.

Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köyleri tedbir amaçlı boşaltılacağını duyuran Çanakkale Valiliği vatandaşların Terzioğlu kız öğrenci yurdunda misafir edileceğini belirtti.

Çanakkale Valiliği’nin açıklaması şöyle:


“İlimiz merkez Kayadere köyü civarında çıkan orman yangınına 30 hava aracı ile müdahale edilmesine rağmen yangın rüzgarında etkisi ile büyüme eğilimi göstermiştir.

Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köyleri tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu kız öğrenci yurdunda misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”