Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çevreci İAOSB’nin öncü projesine İZKA’dan destek

Bu haberin fotoğrafı yok

Çevreye duyarlı kimliği ile ön plana çıkan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) tarafından hayata geçirilmeye hazırlanan ‘İzmir’de Eko-Endüstriyel Park Dönüşümü: Yeşil İAOSB’ projesine fizibilite desteği İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) geldi.

İAOSB, söz konusu proje ile İzmir sanayisinin çevreci bir yaklaşım ile rekabet gücünün artırılması ve sanayide kaynak verimliliğinin sağlanmasına yönelik öncü bir çalışma başlatmış oldu.

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ile İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz tarafından imzalanan sözleşme ile hazırlanan projenin fizibilite çalışmalarına doğrudan mali destek sağlanacak.

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, hayata geçirmeye hazırlandıkları ‘İzmir’de Eko-Endüstriyel Park Dönüşümü: Yeşil İAOSB’ projesinde, İZKA tarafından sağlanan fizibilite desteği ile önemli bir adım attıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“İAOSB’nin Eko-Endüstriyel Park’a (EEP) dönüşmesi için gerekli olan çevresel uygulama örneklerinden olan; endüstriyel simbiyoz, eko-verimlilik, enerji verimliliği, enerji-kaynak-bilgi yönetim sistemi, ileri arıtma, yağmursuyu hasadı, döküm kumu geri kazanım tesisi, metal geri kazanım tesisi, plastik/ambalaj geri kazanımı, çamur susuzlaştırma hizmet aracı gibi hizmet ve çalışmalardan Bölgemiz için uygun olanların belirlenmesi sırasında yürütülecek fiziksel, teknik, finansman, öncelik sırası, zaman planı ve sürdürülebilirlik konularına ilişkin fizibilite çalışmalarında, İZKA’dan aldığımız destek ile ilerleyeceğiz. Asli görevimiz sanayicilerimize iyi programlanmış hizmetler sunmaktır. Bu vizyon ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

İzmir Kalkınma Ajansı’nın Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz da Kalkınma Ajansları tarafından değerlendirilerek dağıtılan ‘fizibilite desteği’ ile organize sanayi bölgeleri, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, teknoparklar, teknoloji geliştirme bölgeleri gibi kurum ve kuruluşlar tarafından; bölgelerin kalkınmasının, rekabet gücünün, toplumsal ve ekonomik yapısının gelişmesine, bölgesel fırsatlardan yarar sağlanmasına ve ekonomiye yönelik tehdit ve risklerin önlenmesine yönelik olarak hazırlanan projelere doğrudan mali destek sağlamayı hedeflediklerini söyledi.