Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Balçova’da Çalkaya Soyadından Vazgeçmeyecek

İzmir Balçova Belediyesi Başkanı olan ve CHP’den bir kez daha aday başvurusunda bulunan Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığı, Yüksek Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. CHP kulislerinde adylık için Mehmet Ali Çalkaya’nın eşi Fatma Güçlü Çalkaya ismi konuşuluyor.

İzmir Balçova Belediyesi Başkanı

CHP yeni aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Genel Merkez’in karar vermesi ve en geç bugün, saat 17.00’ye kadar adaylık için belirlenen ismin İlçe Seçim Kurulu’na bildirilmesi bekleniyor.CHP Genel Merkezi’nden konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Ancak en çok üzerinde durulan isim, Mehmet Ali Çalkaya’nın eşi Fatma Güçlü Çalkaya.

Çalkaya’nın adaylığının engellenmesini tüm CHP’liler net şekilde kınıyor ve “haksızlık” olarak nitelendiriyor. Dolayısıyla Mehmet ali Çalkaya’nın üretilen “eş formülü” ile kendisi olamasa da eşiyle birlikte Balçova Belediyesi’ndeki etkinliğini sürdürmesine parti içindeki birçok isim sıcak bakıyor. Mehmet Ali Çalkaya’nın seçim çalışmasını eşiyle birlikte gerçekleştirerek ve eşi adına oy isteyerek yapması durumunda, Balçovalıların başkan tercihini Cumhur İttifakı’nın adayından yana kullanması oldukça düşük ihtimal.

KAYNAK:HABEREKSPRES