Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP İzmir Adaylarını Açıkladı! İşte İlçe İlçe Adaylar!

CHP uzun süredir merakla beklenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirledi. Dün yapıl Parti meclisi görüşmesi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer oldu.

CHP uzun süredir merakla

CHP’de dün gerçekleşen parti Meclisinde uzun zamandır adayının açıklanması beklenen İzmir’de Büyükşehir belediye Başkan adayı ve ilçe belediye başkan adayları belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer olarak belirlenirken, ilçe adaylarında da ciddi revizyona gidildi. Mevcut başkan Aziz Kocaoğlu son süreçte aday adaylığı başvurusu yapsa da MYK’ya İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için sadece Tunç Soyer gelmişti.

SOYER’DEN İLK AÇIKLAMA

CHP´nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Tunç Soyer, ilk mesajını sosyal medya aracılığı ile verdi. Soyer, heyecanını resmi Twitter hesabı üzerinden, “Sevgili İzmirliler, İzmir sevdası yolunda birlikte büyük ve uzun bir yürüyüşe başlıyoruz. Bu görevi büyük bir aşkla büyük bir şevkle yapacağımdan hiçbirinizin şüphesi olmasın” mesajı ile paylaştı. Soyer, “Hem bütün İzmirlilere hem de dünyanın dört bir yanında yaşayan gönülden İzmirlilere kucak dolusu, gönül dolusu teşekkürler. Aşkla İzmir” diye yazdı.

TUNÇ SOYER KİMDİR?

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Tunç Soyer, 1959 yılında Ankara’da doğdu. Doğduktan sonra ailesi İzmir’e yerleşti. İzmir’de Bornova Anadolu Lisesi’ni bitiren Soyer, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Biri İsviçre Webster Kolej’de “Uluslararası İlişkiler”, diğeri Dokuz Eylül Üniversitesi’nde “Avrupa Birliği” alanlarında olmak iki yüksek lisans yaptı. Üniversite yıllarında Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen asistanı, Türk Haberler Ajansı’nda da muhabir olarak çalıştı. Aynı yıllarda İngela Bendt ve James Downing’in mülteci kamplarında Filistinli kadınların dramını anlatan ” Geri Döneceğiz” isimli kitabını Türkçe ‘ye çevirdi. Eğitimini tamamladıktan sonra turizm sektöründe çalışmaya başladı. Beş yıl boyunca turizm sektöründe görev aldı ve sektörün önde gelen tesislerinde genel müdürlük yaptı. 1991 yılında ile şirketiyle Seferihisar’da bir tatil köyü kurarak dokuz yıl boyunca yönetti. Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı’nda yedi yıl boyunca yönetim kurulu üyeliği, ardından üç yıl Başkanlık görevi yürüttü.

İşte CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde aday gösterilmesi beklenen Parti meclisinden geçen ve aday olan isimler:

Narlıdere: Ali Engin 


Dikili: Adil Kırgöz


Foça: Fatih Gürbüz 


Gaziemir: Halil Arda


Güzelbahçe: Özdem Mustafa


Karabağlar: Muhittin Selvitopu

Karaburun: İlkay Girgin Erdoğan

Karşıyaka: Cemil Tugay


Menderes: Mustafa Kayalar


Menemen: Serdar Aksoy


Çiğli: Selim Utku Gümrükçü

Ödemiş: Mehmet Eriş


Seferihisar: Yelda Celiloğlu


Selçuk: Filiz Ceritoğlu Sengel


Torbalı: Ramazan İsmail Uygur


Urla: İbrahim Burak Oğuz


Konak: Abdül Batur