Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP İzmir İl Başkanlığı karıştı, televizyonu yumrukladılar

Buca’da Belediye Başkan adayı Suat Nezir’in yerine belediye meclis Üyesi Erhan Kılıç’ın aday gösterilmesinin ardından bir grup, CHP İzmir İl Başkanlığı önüne giderek tepki gösterdi. Grup, CHP İl Başkanlığındaki televizyona yumruk atarak hasar verdi.

Buca'da Belediye Başkan adayı

CHP’de, son anda Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) Buca Belediye Başkan adayı olarak Suat Nezir yerine Erhan Kılıç’ın adının verilmesi, bazı partililer arasında tepkiye neden olurken, bir grup CHP İzmir İl Başkanlığı önüne gelerek protestoda bulundu.

İl binası önünde toplanan kalabalıktan 5 kişi, CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile görüşmek istedi. Yücel ile konuya ilişkin görüşen grup, il binasından çıkarken basın odasının duvarına yumruk vurdu. Grup, ardından CHP İl Başkanlığındaki televizyona yumruk atarak hasar verdi.
Grup ardından da, partililerin tepkisiyle aşağıya inerek binadan ayrıldı.

İl Başkanı Açıklama Yapmıştı

Suat Nezir isminin YSK’ya verilmemesinde kendisinin ve Tuncay Özkan’ın etkisi olduğu yönündeki soruya ilişkin Yücel, “Meclis üyeleri belirlemede bir genel başkan yardımcısı görevlendirmiştir. Bu isim de Veli Ağbaba’dır. Her il için MYK üyesi görevlendirildi. Belediye başkan adayı ile ilçe başkanı arasında mutabık kaldığı isimlerle liste oluşturulmuştur. Ne benim ne de Tuncay Özkan’ın müdahalesi söz konusu değildir. Aday belirleme noktasında emek, liyakat, müttefik parti içindeki geçmişi konusunda bir profil çizdik. Bu süreci belirleyen yapılar da listeleri oluşturmuştur. Suat bey bizim için değerlidir, partimizin öz evladıdır. Partililiği konusunda hiçbir kuşkumuz yoktur. Adayımız ve CHP için çalışacağına inanıyorum. Bu arkadaşımızı aday olarak görmek isteyen kitleler vardır. Bu konuda bir rahatsızlık olması çok doğal. Ancak ben o arkadaşlarımızın sürece dahil olarak adayın başarısı için çalışacaktır. CHP herkesin üzerindedir kişiler partimizin üzerinde değildir. Adaylık konusunda bir tereddüt oluştu. Verilen kararları değiştirmek söz konusu değildir” diye konuştu.