Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Merkezefendi İlçe Kongresi sonuçlandı

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi ilçe örgütü genel kurulu bugün Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İki adayla girilen kongreye Av. Hasan Ozan Orpak ile Av. Müjdat İlhan yarıştı. Kırmızı listeyle Av. Müjdat İlhan CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığına 216 oyla seçildi.

Sabah saat 10:00’da başlayan genel kurulda delegeleri salonda adayların tanıtım stantları karşıladı. Hasan Ozan Orpak; ‘Değişim, yenilik, zafer’ sloganıyla yola çıkarken İlhan, ‘Gençlikten gelen tecrübe ve Söz örgütün olacak’ sloganlarını kullandı.

Kongrenin ilk saatlerinde genel kurulda konuşmacılar salona hitap etti.
Raporların okunup onaylanmasından sonra aday listelerin belirlenmesi için kısa bir ara verildi. İki adayın dışında başvuruda bulunan olmayınca Orpak ve İlhan arasında konuşma sırasının belirlenmesi için kura çekildi. Kurayı kazanan Orpak uzun zaman Denizli Barosu’nda yönetiminde yer aldığı İlhan’a jest yaparak seçme hakkını bıraktı.

İlk konuşmayı Orpak yaptı. Orpak umutsuz olmadıklarını belirterek; “Biz umutsuz değiliz. Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığındaki ruha sahip olanlar hep birlikte yürüyeceğiz. Değişim diyerek yola çıktık ama kişilerin değişmesi bir anla ifade etmez. Önemli olan sistematik bir değişimdir. Bir tüzük kurultayı ile sistematik değişim sağlanabilir” diye konuştu.

Örgütün aktif olacağı sözünü veren Orpak; “Mahalle örgütlenmeleri ile başlayacağız. Mahalle örgütlerimiz çok aktif olacak. Belediye ile bir sorun olduğunda bu sorunu mahalle örgütleri çözecek. Öncelik mahalle örgütlerinde olacak. İnsan kazanacağız. Dayanışa dayanışa, birbirimize destek olarak büyüyeceğiz. Örgütlenmeyi tekrar ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

İlhan ise konuşmasında sorumluluk aldıkları makamların mutlaka denetlenmesini istediklerini hatırlatarak; “Biz ayrıştırmamak için göreve talibiz. Değişim niteliksel olur. Önce anlayışı değiştirmemiz gerekiyor. Önce siyasi partiler yasasını değiştirmemiz gerekiyor. Hem ilkesel hem de niteliksel bir değişim derdindeyiz. Bizi temsil etmeyen yerel vekiller hesabını vermeli” ifadelerini kullandı.

‘SANDIKLAR KURULDU, OY KULLANMA İŞLEMLERİ BAŞLADI’
Konuşmaların ardından oy kullanma işlemi için sandıklar kuruldu. 413 delegenin oy kullanacağı seçimlerde başkanla birlikte 17 kişilik yönetim kurulu ve 202 kişilik il delegesi listesi belirlenecek. İlhan ve Orpak seçimlerin blok liste yapılması için divana önerge verdi. Önergenin kabulünün ardından üye listeleri hazırlandı ve oy kullanma işlemleri başladı.


‘İŞTE LİSTELER’
Hasan Ozan Orpak’ın listesinde; Gülfidan Aktaş, Fatma Değirmenci, Emre Gemici, Zeliha Güler, İrfan Karababa, Eyüp Kırgız, Mustafa Kiriş, Rıdvan Koç, Raziye Duygu Konyalıoğlu, Işık Kurt, Egecan Ormancı, Onat Ötnü, Ilgaz Özdemir, Emre Sezer, Ahmet Yıldırım ve Sadun Sırıkoğlu isimleri yer aldı.
Müjdat İlhan’ın listesi ise şu isimlerden oluştu: Hacer Arı, Mehmet Arslan, Kerem Aşır, Aykut Atlas, Birsen Çarlık, Özlem Demir, İbrahim Doğan, Nimet Kabasakal, Hasan Öğet, Hüsamettin Özdamar, Sinan Özdemir, Ayşe Özdemirci, Neşe Şeker, Ramazan Türkarslan, İlkay Yazıcı, Ilgın Yıldız


AV. MÜJDAT İLHAN KAZANDI
417 delegeden 24’nün oy kullanmadığı kongrede Ozan Orpak 174, Av.Müjdat İlhan ise 216 oy aldı. Kongre sonuçlarına göre Av. Müjdat İlhan kırmızı listeyle CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığına seçildi.

İşte Av. Müjdat İlhan’ın listesi: