Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’de eş dost atamalarına genel merkezden talimat!

Cumhuriyet Halk Partisi, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Yerel Yönetimler toplantısının ardından belediye başkanlarının eş dost aktaba atamaları ile çalkalanıyor. Yerel Yönetimler toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu’nun en çok vurgu yaptığı konu olmasına rağmen, kısa sürede bu kadar atamanın ortaya çıkması kafalarda soru işareti bıraktı.

Cumhuriyet Halk Partisi, Afyonkarahisar'da

CHP, belediye başkanlarının eş, dost, akraba atamalarının ortaya çıkması ile çalkalanıyor. Bazı belediye başkanlarının yakınlarını işe almasına tepki sürerken, bahsi geçen belediye başkanlarının açıklamaları da kamuoyunu tatmin etmedi. Bazı atamalar iptal edilirken, CHP yönetimi tüm belediye başkanlarına ‘’Bu tür tartışmalara yol açmayın, halkçı belediyeciliğin gereğini yapın” talimatı verdi.

 

OĞLUNU BELEDİYE ŞİRKETİNE ATADI

İzmir’de de oğlu Efe Uygur’u, belediye şirketi olan TORBEL A.Ş.’de genel müdür yardımcısı olarak atayan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, tepkiler üzerine geri adım atmıştı. Uygur, atama ile yaptığı açıklamada ‘Başka güveneceğim kimse yoktu’ demesi dikkatleri üzerine çekmesine neden olmuştu.

KENDİSİNİ MÜDÜR OLARAK ATADI

CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da meclis kararıyla belediye şirketi olan “Karaburun Belediye Personel Ltd. Şti.”ye kendisini müdür olarak atadı. Erdoğan, belediyeye ait şirketten 7 bin 500 lira maaş alırken ‘’Yasal gereklilik” açıklaması yaptı. 7 bin 500 lirayı da okul tadilatı için bağışladığını belirtti.

KUZENİNİ SEKRETER YAPTIĞI İDDİA EDİLDİ

CHP’li İzmir Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel’in kuzenini belediyede sekreter yaptığı iddia edilirken Şengel bu iddiayı yalanladı. Kuzen Oya Ceritoğlu’nun 16 yıldır belediye çalışanı olduğu kaydedildi.

ADAYDI MÜDÜR OLDU

İzmir’in Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar ise, eski başkanının özel kalem müdürünü görevden alarak yerine amcasının oğlunun eşi Nuriye Kayalar’ı getirdi.

ADAYDI MÜDÜR OLDU

CHP’den Menderes Belediye Başkan aday adayı olan Mesut Taşdemir de, Park Bahçeler Müdürü olarak atandı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, halasının eşi İrfan Aras’ı başdanışmanı olarak atadığı öne sürüldü.

SOYER’DEN ‘KARDEŞ SOYER’ AÇIKLAMASI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’li başkanların yönettiği bazı belediyelerde tartışma konusu olan akraba atamalarına yönelik yaptığı açıklamada, “Ankara’ya bakarsanız, akrabaların yakınların nerelerde hangi görevlere getirildiklerini görürsünüz. İzmir’de buna ne ilçe belediye başkanlarımız ne biz asla sıcak bakmıyoruz” dedi. Soyer, kardeşinin Büyükşehir Belediyesi ve İZVAK’ta gönüllü olarak hizmet verdiğini söyledi.

‘GENEL BAŞKANIN AKRABASI’ HİÇ DİNLEMEYECEKSİNİZ KAPININ ÖNÜNE KOYACAKSINIZ’ DEMİŞTİ

CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Belediyede siyaset yapacak kişi sadece belediye başkanıdır. Yardımcılarınız, müdürleriniz ‘ben de siyaset yapacağım’ diyorsa onları kapının önüne bırakabilirsiniz. Belediyede yapacağınız her atama liyakatlı olacak verdiğiniz her görevi yapacak ve gelip size talimat verecek. Verdiğiniz talimatı yapmıyorsa rahatlıkla görevden alabilirsiniz. Partinin Genel Başkanı olarak söylüyorum ‘falan milletvekili aradı onun akrabasıymış’ hiç dinlemeyeceksiniz. ‘Genel Başkanın akrabası’ hiç dinlemeyeceksiniz kapının önüne koyacaksınız.” demişti. Yerel yönetimler toplantısının hemen ardından akraba atama haberlerinin ayyuka çıkması kafalarda soru işareti bıraktı.