Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’DEN MÜLTECİ EYLEMİ

Cumhuriyet Halk Partisi İl

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı 19 ilçe ve belediye başkan adaylarının katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda oturma eylemi gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı 19 ilçe ve belediye başkan adaylarının katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eylemine CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, CHP Denizli Belediye Başkan adayları, il yönetimi ve vatandaşlar katıldı. Oturma eyleminde Denizlili vatandaşların sorunları ve mülteci konusu Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde kurulan dev ekranda gösterildi. Eyleme katılanların elinde bulunan pankart ve dövizlerde “Huzur muzur kalmadı, Yetti gari, Geleceğimizi kimlere emanet ediyorsunuz? Çocuğumu nasıl bir gelecek bekliyor? İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, Denizli elden gidiyor kimin umurunda, 2050’de 1 milyon misafire razı mısın Denizli?” ifadelerine yer verildi. 

“DENİZLİLİLER İKİNCİ SINIF İNSAN MUAMELESİ GÖRÜYOR”

Denizli’nin mülteci sorunun her geçen yıl daha da büyüdüğünü belirten Çavuşoğlu, “Biliyorsunuz her gün bu belediyenin önünde bir basın açıklaması ile karşınızda oluyoruz. Basın açıklamalarımızla Denizli’nin sorunlarını bir bir tespit edip çözüm önerilerimizi sizlere sunuyoruz. Bu şehrin amirleri olanlar Denizli’ye yaptıkları haksızlıkları da görmeleri gerektiğini buradan seslendiriyoruz. Denizli halkı artık sokaklarına korkarak çıkıyor. Ailemiz ve çocukların can güvenliği malesef büyük bir sorun haline gelmiş, tüm annelerimiz ve babalarımız kara kara düşünüyorlar. Evlerimizi kiralarken, hastaneye gittiğimizde yardım konusunda maalesef artık Denizli halkı ikinci sınıf bir vatandaş muamelesi görmekte. Denizli’nin kanayan yarası, yani mülteci yarasına dikkat çekmek, belki de tüm ülkemizde bu isyanı duyurmak için bugün sizlerle birlikteyiz. Türkiye Cumhuriyeti Tarım Bakanının biraz önce dinlediğiniz gibi talihsiz bir açıklaması aslında içlerindekilerin gerçeğe yansımasını hep birlikte gördük. 2050 yılında misafir iddiasıyla yola çıkanlar Türkiye nüfusunun 250 milyon olacağı iddiasını dile getiriyorlar.” dedi.

“DENİZLİ’DE 20 BİN KAYITLI MÜLTECİ OLDUĞU SÖYLENİYOR”

Denizli’de 20 bin kayıtlı mülteci olduğunun söylendiğine dikkat çeken Başkan adayı Çavuşoğlu;  “Misafirperver bir millet olduğumuz tüm dünya tarafından biliniyor. Misafir başımızın tacıdır. Biz misafirleri baş tacı olarak görürüz. Ama bir şey daha biliriz ki misafirliğin kısası makbuldür. Özellikle içimizde misafir olarak yer alanların daha da ötesinde yeni misafirleri eklemekten bahsediyorsunuz. Şu an Denizli’de 20 bin kayıtlı mülteci olduğu söyleniyor. Kayıtsızlarla beraber bu sayının nereye gittiğini biz dahi bilmiyoruz. Ve buradan sesleniyoruz kayıtlı 20 bin kayıtsızlarla beraber belki 20 bin olan bu sayı bize az mı geliyor. Bu mülteci sayısının 2050 yıllarında 100 bin olacağını düşünürsek Denizli’nin nüfusu kadar bir nüfusu barındıracağını düşünerek biz sesimizi yükseltiyoruz. Sizlerin umrunda olmayabilir. Ama Denizli halkı Denizli sokaklarında yaşayanlar, Denizli’de sabahleyin işe gitmek için yola çıkanlar görüyorlar ki artık huzurlu bir şehirde yaşamadıklarını biliyorlar. Denizli’yi suç şampiyonları listesinden çıkarmak için ‘Yetti, gari’ diyoruz. Bu mülteci sorunu çözülünceye kadar artık misafirlikler sona erinceye kadar bizler mücadeleye devam edeceğimize Denizli halkının huzurunda söz veriyor, tüm Türkiye’de yaşanan bu sorun için bir farkındalık yaratmak adına kısa süreli bir oturma eylemi gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu