Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Chp’li Girgin İşten Çıkarılan Orman İşçilerini Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin; Yangınların en yoğun yaşandığı yaz aylarının ortasında iş akitleri sonlandırılan geçici orman işçilerinin mağduriyetini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman

CHP’li Girgin TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada; “Muğla’ya bağlı Datça ilçemizde ve birçok yerde orman yangınları çıkmış ve ormanda bulunan canlı cansız her türlü nesne yok olmuştur.

Orman Genel Müdürlüğü’nde 5 ay 29 gün süreyle geçici işçi pozisyonunda çalışan 10 bine yakın orman işçisi bulunmaktadır. 2018 yılında tüm mevsimlik işçilere dört aylık uzatma uygulanmasına rağmen, 2019 yılı için 7 ay 29 günü geçmemek üzere 4 bin işçi için uzatma izni verilmiştir. Bunun üzerine, orman yangınlarının en yoğun olduğu dönemde işçilerin iş akitleri Orman Genel Müdürlüğü tarafından sonlandırılmaya başlanmıştır.” Diyerek aşağıdaki soruları meclis kürsüsünden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yöneltti;

MAĞDURİYET GİDERİLECEK Mİ?

Orman yangınlarına hızla müdahale eden ancak iş akitleri sonlandırılan orman yangın işçilerinin ve ailelerinin mağduriyetini giderecek çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

GEÇİCİ İŞÇİLER KADROYA ALINACAKMI?

5 ay 29 gün çalışan işçilerin 2019 yılında dört ay uzatılarak 9 ay 29 gün çalıştırılması ve 2020 yılından itibaren sürekli işçi kadrolarına atanmalarının yapılması yönünde bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

ORMAN YANGIN İŞÇİLİĞİ TECRÜBE VE ÖZEL BECERİ İSTER..

‘’İşin özelliğinden dolayı tecrübe ve özel beceri isteyen orman yangın işçilerinin yerine, Orman Genel Müdürlüğünde çalıştırılmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Toplum Yararına Programlar dahilinde katılımcı çalıştırılmakta olduğunu’’ söyleyen GİRGİN, ‘’Ne yazık ki “Geçici İşçilik” kavramı toplum algısında; Her yerel ve genel seçim dönemi seçim yatırımı olarak adlandırabileceğimiz uygulamalardan biri olarak yer edinmiştir. Ve bu mevcut algı gerek devlet geleneğimiz gerekse devlet ciddiyeti bakımından kamu vicdanını ciddi anlamda yaralamaktadır.

KAMU’DA GEÇİCİ İŞÇİ KALDIRILSIN..

Konuyla ilgili bir de yazılı soru önergesi de veren CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yazılı soru önergesiyle de ‘’Özellikle kamuda geçici işçiliği tamamen kaldırmak için istihdam planlama programınız var mıdır’’? diye sordu.

Datça’ya bağlı Palamutbükü Mevkii’nde çıkan yangında 20 Hektar alanın zarar gördüğünü ve Valiliğin açıklamasına göre yangının trafodan baz istasyonlarına elektrik nakli yapan kabloların kısa devre yapması sonucu çıktığı tespit edildiğini söyleyen Girgin söndürme çalışmalarında canla başla çalışan tüm kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlarımıza da teşekkür etti.