Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li Sancar’dan, Osman Kavala kararına eleştiri

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Osman Kavala’nın, 2 yıl 4 ay tutuklu kaldıktan sonra Gezi Davası’nda hakkında beraat ve tahliye kararı verilmesinin ardından, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin diğer soruşturma kapsamında dün yeniden tutuklanmasını eleştirdi.

CHP Denizli Milletvekili Teoman

Osman Kavala, 2 yıl 4 ay tutuklu kaldıktan sonra Gezi Davası’nda hakkında beraat ve tahliye kararı verilmesinin ardından, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin diğer soruşturma kapsamında dün yeniden tutuklandı. Öte yandan, HSK, Gezi Davası’nda beraat kararı veren İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında inceleme ve soruşturma başlattı.

”DÜNYANIN TÜRKİYE’YE BAKIŞINI AĞIR ŞEKİLDE ZEDELEMİŞTİR”

CHP Denizli Milletvekili bu karar hakında TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada,”Birkaç gündür yaşadığımız hukuk trajedisi ülkemizde sağ-sol gözetmeksizin herkesi zedelemiştir. Osman Kavala’nın beraatinin ardından tekrar gözaltına alınması ve tutuklanması yine kesinleşmiş bir mahkeme kararını yoksaymak siyasi zayıflıktır. Buradaki adaletin zedelenmesi sadece Türkiye’yi değil, Dünya’nın Türkiye’ye bakışını ağır şekilde zedelemiştir.”dedi.

“MAHKEMELERE BASKI ACİLEN BIRAKILMALI”

Konuşmasında hukukun gerekliliklerine vurgu yapan Sancar,”Yeniden tutuklama kararını verenler, verdirtenler Türkiye Cumhuriyeti’ni içerde ve dışarda hak mahrumiyetine uğratmış, siyasi bir zayıflığa düşürmüşlerdir. Bunun bir an önce engellenmesi hukukun ve adaletin yerine gelmesi gerekmektedir. Mahkemlere baskıyı acilen bırakmalı ve hükümet hukuku özgür olarak uygulatmaya olanak sağlamalıdır. Bunun en büyük temeli devletin hukuk anlaşıyıdır.”şeklinde konuştu.