Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÇİN DOSTLUK VAKFI( AMITY), ADIYAMAN’DA UMUDA DOKUNDU

Çin Dostluk Vakfı (

Çin Dostluk Vakfı ( AMITY), Türk Çin Kültürel İşbirliği Değişim ve Diyalog Derneği iş birliğiyle Adıyaman’da meydana gelen depremlerin ardından afetzedeler için geçici yaşam alanları kurdu. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin yol açtığı hasarın onarılması ve etkilenen insanların ihtiyaçlarının karşılanması adına önemli bir adım olan bu girişim, kentin K10 konteyner kenti içerisinde hayata geçirildi.

Toplamda 30 betonarme yapıdan oluşan geçici yaşam alanı, afetzedelere teslim edildi. Bu 1+1 dairelerin anahtarları, yerel halka teslim edilerek onların kullanımına sunuldu. Türk Çin Kültürel İşbirliği Değişim ve Diyalog Derneği Başkanı Abdulkadir Tanrıdağlı, yaptığı konuşmada Türkiye’nin Çin ile olan ilişkilerinin önemine vurgu yaparak, bu iş birliğinin önemine değindi.

Tanrıdağlı, açılış töreninde, “Çin’in Dostluk Vakfı sponsorluğunda dernek tarafından yaptırılan 30 dairelik geçici yaşam merkezini açıyoruz. İstiklal Marşı’mızın kabul edildiği bu anlamlı günde böyle bir açılış yapmak benim için bir onurdur. Adıyaman ilimiz de gelişmeye çok elverişli bir şehirdir. Ben inanıyorum ki Çin Halk Cumhuriyeti’nin özel ve devlet sektörleri, vakıfları Adıyaman’a yardım ve yatırımlarını devam ettirecektir.” şeklinde konuştu.

Çin Dostluk ( Amity ) Vakfı Genel Sekreter Yardımcısı Tian Hua ise deprem sonrası süreçte Türkiye’nin ve özellikle Adıyaman’ın yanında olduklarını belirtti. Programa, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Hüseyin Özhan, Mustafa Alkayış, AK Parti İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Ziya Polat, MHP İl Başkanı Ali Önat ve MHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kaygusuz gibi önemli isimlerin yanı sıra Çinli grup ve vatandaşlar da katıldı. Bu etkinlik, uluslararası dayanışmanın ve iş birliğinin önemini bir kez daha vurgulamış oldu.