Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çin’den Yoğun Kiraz Talebi

Türkiye’nin yaş sebze meyve alanında en büyük uluslararası fuarı olan Interfresh Eurasia Yaş Sebze ve Meyve Ambalaj, Depolama ve Lojistik Fuarı öncesi İzmir’de düzenlenen basın toplantısında fuarın tanıtımı yapıldı. İhracatta Çin ile aradaki engellerin kalktığına değinildi.

Türkiye’nin yaş sebze meyve

Antalya’da gerçekleşecek Interfresh Eurasia Yaş Sebze ve Meyve Ambalaj, Depolama ve Lojistik Fuarı öncesi İzmir’de gerçekleşen basın toplantısında Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak’ta katıldı. Fuarın önemine değinen Uçak, bir yandan da ihracat taleplerinin çokluğuna da dikkat çekti.

“ÇİN’E KİRAZ İHRACATIMIZIN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKTI”

Uçak, Türkiye’nin kiraz, üzüm, narenciye, nar, çilek, kestane, domates gibi ürünlerde üretim ve ihracat bakımından dünya pazarında üst sıralarda yer aldığının bilgisini verdi.  Uçak, özellikle Çin ile ihracat konusunda etkileşimlerinin arttığını ifade etti.  Uçak, “Biz hem ihracatçılar hem de ihracatçı birlikleri olarak yeni pazarlar bulmak için yoğun bir çalışma içindeyiz. Nitekim geçtiğimiz günlerde Çin’e kiraz ihracatımızın önündeki engeller kalktı ve şu anda Çin’den yoğun bir talep ile karşı karşıyayız. Bu tür fuarlar ile yeni pazarlardaki potansiyel alıcılar, Türk firmalarının stantlarını ziyaret ederek yüz yüze ticari görüşmelerde bulunuyor ve ilgilendikleri firmaların tesislerini ziyaret ederek inceleme imkanı buluyor” şeklinde konuştu.

YAŞ MEYVE SEBZE SEKTÖRÜ INTERFRESH FUARI’NDA BULUŞACAK TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ULUSLARARASI YAŞ SEBZE, MEYVE AMBALAJ, DEPOLAMA VE LOJİSTİK FUARI ANTALYA’DA DÜZENLENECEK

“SADECE KİRAZLA SINIRLI KALMAYACAĞIZ”

Son 10- 15 yıl içerisindeki Çin ile ihracat sorunlarının çözüldüğünü kaydeden Uçak, “Son 10-15 yıldır Çin ile ihracat sorunlarımızı ciddi biçimde çözdük. Bu yıl talep fazlaydı ama sezonun bitmesinden dolayı ihracatı istediğimiz gibi gerçekleştiremedik. Gelecek yıl, sadece kirazla da sınırlı kalmayarak yaş meyve ve mamüllerimizi gerekli altyapıyı hazırlayıp ihraç edeceğiz” ifadelerine yer verdi.