Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı adayları oylarını kullandı

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için oy kullanma süreci devam ediyor. Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu oylarını kullandı.

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için oy kullanma işlemi saat 08.00’de başladı ve 17.00’de bitecek.Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu oylarını kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimi 2. tur oylaması için İstanbul’da sandık başına gitti. Eşi Emine Erdoğan ile Üsküdar’da oy kullanan Erdoğan gazetecilere kısa bir açıklama da yaptı.

Erdoğan, “İlk defa iki turlu bir seçime şahit oluyoruz. Birinci tur malum 14 Mayıs’ta gerçekleşmişti. Tabii şimdi burada partiler yok. Sadece iki aday söz konusu. Bu iki adaya halkımız oy vereceği için. İnanıyorum çok kısa sürede oylama bitecektir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir oylama ilk defa yüzde 90’a varan bir katılımla Türkiye demokratik mücadelesini verdi ve bugün de aynı şekilde gerçekleştirecektir.” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’daki Arjantin Okulu’nda oy kullandı. Kılıçdaroğlu çiftine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara milletvekilleri eşlik etti.

Yoğun ilgiyle karşılanan Kılıçdaroğlu oyunu kullandıktan sonra kendisini bekleyen basın mensuplarına açıklamada bulundu: “Baskıdan kurtulmak için, otoriter bir yönetimden kurtulmak için, bu ülkeye gerçek anlamda özgürlüğün ve demokrasinin gelmesi için bütün vatandaşlarımı sandığa davet ediyorum. Oylarını kullansınlar, sonra da sandıklara sahip çıksınlar. Çünkü bu seçim çok zor koşullarda gerçekleşen bir seçimdir. Her türlü karalama ve iftira yapıldı ama ben bu halkın sağ duyusuna güveniyorum ve mutlaka bu ülkeye demokrasi, özgürlük gelecek. Siyasetçileri de özgürce eleştirebilecekler. Oy kullanan ve oyunun hakkını arayan ütün vatandaşlara yürekten teşekkürlerimi gönderiyorum”