Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhuriyet’in 100. yılında Bornova yatırımlarla gelişiyor

Bornova Belediyesi, ilçenin sanayi, ticaret, eğitim ve tarımdaki tarihi geçmişinin bilinciyle bu alanlarda kent ve ülkeye daha çok katkıda bulunacak hizmet ve yatırımlarını bir bir hayata geçiriyor.

Bornova Belediyesi, ilçenin sanayi,

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Kurumlar arası işbirliği çalışmalarımızla hem yol haritamızı birlikte şekillendirdik, hem de süreci birilkte yönettik. Üniversite yerel yönetim işbirliği projeleriyle; kentimizi başta çevrenin korunması olmak üzere pek çok konuda ileri taşıyoruz. Spor tesislerinden, asfalt üretim tesisine, atalık tohumların Türkiye genelinde ücretsiz dağıtılmasından meslek kuruluşlarıyla işbirliği içinde yaptığımız İstihdam Fuarı’na kadar her noktada iş birliğini koruduk. Bornova, İzmir ekonomisinin bel kemiğini oluşturan çok sayıda sanayi kuruluşu ve ticari işletmeyi de bünyesinde barındırıyor.  Göreve gelirken sözümüz Bornova’yı büyütmekti. Cumhuriyet’in 100. yılında bu perspektifle hayatın her alanında yürüttüğümüz çalışmamız devam edecek” dedi.

Araçlar satın alındı tasarruf başladı

Bornova Belediyesi, ilçenin sanayi, ticaret, eğitim ve tarımdaki tarihi geçmişinin bilinciyle bu alanlarda kent ve ülkeye daha çok katkıda bulunacak hizmet ve yatırımlarını bir bir hayata geçiriyor.

Bornova Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, tasarrufla elde edilen özkaynaklarla hayata geçirilen büyük yatırımların öncülüğünü üstleniyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, göreve geldiği 2019 yılında ilk iş olarak özellikle Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılan iş makinesi ve araçların kiralanması uygulamasını terk ederek satın alma yoluna gitmiş, bu sayede kiralama bedeli tutarındaki kaynakla araçların sahibi olunmuştu.

Tasarruf yatırıma yönlendirildi

İzmir’in önemli sanayi ve ticaret alanlarını bünyesinde barındıran Bornova’nın en önemli altyapı ihtiyaçlarından biri olan asfalt taleplerinin karşılanabilmesi için, Bornova Belediyesi kendi asfalt tesisini kurdu. Kısa sürede asfalt üretim ve serim hedeflerini tutturan Bornova Belediyesi, ihtiyaç analizi çerçevesinde yollarındaki asfalt sorununu ortadan kaldırmak için aralıksız çalışıyor.  

Bornova Belediyesi, ilçenin sanayi, ticaret, eğitim ve tarımdaki tarihi geçmişinin bilinciyle bu alanlarda kent ve ülkeye daha çok katkıda bulunacak hizmet ve yatırımlarını bir bir hayata geçiriyor.

Bornova’ya en az 40 yıl hizmet edecek “Asfalt Şantiyesi”ni kazandıran Bornova Belediyesi, Türkiye ekonomisinin genel durumundan en az düzeyde etkilenerek sadece asfalt üretim maliyeti karşılığında, ilçenin yollarını, hem vatandaşların günlük hayattaki konforunu arttırmak hem de sanayi ve ticaret kenti altyapısını güçlendirmek için yenilemeye devam ediyor.

Diğer yandan Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Kız Öğrenci Yurdu, pazaryerleri, taziye evleri, çocuk aktivite merkezleri yaptı. Bunun yanı sıra Bornova Şehir Stadı ve Yusuf Tırpancı Sahası gibi pek çok spor tesisi baştan sona yenilendi.

Yerel yönetim-üniversite işbirliğinde zirve

Bornova Belediyesi bir yandan da üniversite yerel yönetim işbirlikleriyle ilçenin geleceğine yön verecek çalışmaları ortaya koydu.

Son olarak son olarak Almanya’nın Heidelberg Belediyesi ile birlikte Avrupa Birliği çatısı altında iklime uyum ve çevrenin korunmasına yönelik çalışmaları Yaşar Üniversitesi ve Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA) ile birlikte yürütmeye başladı. “Türkiye ve AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı-II” kapsamında Bornova’nın iklim değişikliğine uyum sürecinin geliştirilmesi, bu konudaki kapasitesinin arttırılması ve yeni teknolojilerin uygulanması için Bornova  ve Heidelberg arasında bilgi ve deneyim paylaşımının sağlanması hedefleniyor.

Atalık tohumlar Türkiye’ye dağıtılıyor

Bornova Belediyesi, hibrit tohumların tarım alanlarında büyük bir hakimiyet kurmaya başladığı son yıllarda insanların doğal hayata ve doğal gıdalara yönelimlerini desteklemek için büyük bir atalık tohum hareketini başlattı. Türkiye’ye örnek olan atalım tohum projesi kapsamında milyonlarca atalık tohum Bornova ve İzmir’in yanı sıra Türkiye’nin her yerine ücretsiz olarak dağıtıldı. Bornova Belediyesi bu hizmetini sürekli hale getirmek amacıyla yerel tohum bahçeleri oluşturuyor.

Bunun yanında Bornova Misket Üzümü ve Bornova Kınalı Bamyası’nın coğrafi işaret tescilini de alan Bornova Belediyesi, atalık tohumlarla üretilen ürünlerde “tohumdan tezgaha tarımsal destek” projesiyle çiftçilerin yanında oluyor. Bornova Belediyesi bu kapsamda atalık tohumlarından sağlanmasından, ziraat mühendisleri tarafından verilen eğitimlere, bakımdan hasata kadar üreticinin yanında yer alıp Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla satın alımlar yaparak tezgahta da desteğini sürdürüyor.

Bornova’nın sanayi potansiyeli artıyor

Büyük sanayi kuruluşlarının yer aldığı Bornova’da, kapasiteleri daha düşük olan ancak binlerce aracın tamir ve bakımının yapılmasından, geri dönüşüm gibi alanlardaki faaliyetleriyle atıkların ekonomiye kazandırılmasına ve ayakkabı üretimine kadar pek çok önemli alanda hizmet veren sanayi sitelerinin sorunlarının çözülmesi ve ekonomik büyümelerinin sağlanması konusunda verilen destekler Bornova Belediyesi’nin önemli faaliyet alanlarından birini oluşturuyor.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, göreve geldiği ilk yıl sanayi sitesi esnafına yerinde ruhsatlandırma imkanı sağlayarak büyük bir kolaylık getirdi. Sanayi sitelerinin altyapı eksiklerini hızla tamamlayarak çalışmalarına başlayan Bornova Belediyesi, İESOB ile ortak düzenlenen eğitim programlarından hurda araçların sanayi sitelerinin sokaklardan çekilmesine kadar pek çok talebi karşıladı.

Son kuruşa kadar tasarruf

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ

Bornova Belediyesi’nin halkın parasını son kuruşuna kadar değerlendirdiğini ve tasarruf anlayışıyla çalıştığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Sosyal demokrat yapıda bir iş insanı olarak, bütçemizi oluşturan halkın parasını her zaman çok dikkatli kullandık. Planlama, kaynak yönetimi ve tasarruftan ödün vermedik. Bu sayede Bornova Belediyesi hem aksatmadan yatırım yapan, hem de hiç borcu olmayan, kasasında parası olan bir belediye olarak öne çıktı. Aynı anlayışla Bornovamızı yatırım ve hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi. Sadece 2022 yılında 131 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Başkan İduğ, 2023 yılı yatırım miktarının 250 milyon lirayı bulacağını söyledi.