Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DAR GELİRLİYE 25 BİN ÜCRETSİZ KONUT

İYİ Parti Denizli Büyükşehir

İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk 25 bin aileye bedava konut dağıtmayı taahhüt etti. Öztürk konutları belediyenin sahip olduğu arsaların kat karşılığı verilmesi ile inşa edileceğini, alan ailelere de 30 yıl kullanım şartı getireceklerini kaydetti.

İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk projelerini açıkladı. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde konuşan Öztürk, 25 bin aileye bedava konut dağıtmayı taahhüt etti.

Öztürk belediye arsalarından kat karşılığı elde edilecek konutların en az 5 yıllık evli olan, evi bulunmayan ailelere satmamak veya kiralamamak koşuluyla vereceklerini kaydetti.

‘DENİZLİ’DE EV HAYALİ KURULAMIYOR’

Öztürk şu ifadeleri kullandı: “Bu konutların belirli standartlar çerçevesinde yapılması önemli. Lakin bununla da belirli şartların olması gerekiyor. Bir ailenin en büyük hayali ömrü boyunca bir ev sahibi olabilmektir. Lakin bu ekonomik şartlarda, Denizli’de ailelerimizin artık ev hayali bile kuramaz hale geldiğini görüyoruz. Bu anlamda, kat karşılığı verdiğimiz projelerde, sonuçta belediyenin bütçesine de eksi olumsuz bir yansıma olmadan buradan kazandırılan daireler rahatlıkla belediye vasıtasıyla vatandaşlarımıza dağıtılabilir”

‘O ARAZİDEN 3550 KONUT ÇIKARDI’

“Göveçlik Yolu’ndaki 430 dönümlük arazimiz önce yabancılara satılmaya çalışıldı. Yabancılara istenilen rakamlarda satılamayınca bu araziler 10 biner dönümlük parsellere ayrıldı,. Müteahhitlere satıldı. Bu arazide inşaatlar yapılmış durumda.

Bu araziye 6 bin 700 daire sığıyor. Bu 6 bin 700 daireyi müteahhide satacağına kat karşılığı vermiş olsaydı en az 3350 tane konut belediye hiçbir bedel ödemeden elinde tutabilirdi. Bu elinde tuttuğu arazileri de en az 5 yıllık evlilik hayati olan ailelere dağıtabilirdik. Ailelere bunu dağıtırken de tapularını kadınlara vermeyi düşünüyoruz. En az 30 sene başkası tarafından kullanılmayacak şekilde, başkasına satılamayacak şekilde üzerine şerhi koyacağız. Çünkü biz bu ailelerin barınma hakkı için, kiraya versin başkasına satsın düşüncesiyle vermediğimizin altını çizelim. Ayrıca bunu bütün ilçelerimizde hatta köy kapsamında dahil oradaki yaşam alanına uygun şekilde yapmayı da planlıyoruz”