Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Datça Aşçılık Öğrencileri Muğla’yı Gururla Temsil Ettiler

Datça Kazım Yılmaz MYO

Datça Kazım Yılmaz MYO Aşçılık Bölümü öğrencileri 7-9 Kasım 2018 tarihlerinde Alanya’da yapılan Altın Kepçe Aşçılık yarışmasına katılarak hem ilçemizi hem de Muğla ilini gururla temsil ettiler.

Söz konusu yarışmaya aşçılık bölümü Öğr. Gör. Yusuf Yiğit ve  Öğr.Gör. Emine Ay Yiğit tarafından çalıştırılan öğrenciler; katıldıkları tüm kategorilerde ödül kazandılar. Meslek yüksek okulu öğrencileri daha önceki başarılarını sürdürerek toplamda 9 bronz, 2 gümüş madalya ve 2 adet Merit ödülü ile 2 adet teşekkür belgesi ve “Yılın Altın Öğrencisi” dalında Türkiye ikinciliği kupasını kazanarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini en iyi şekilde temsil ettiler.

Öğrenciler bu yarışmada, hem yöresel ürünleri kullanarak modern tasarımlar üretirken, hem de sağlıklı ve doğal ürünler kullanarak juri üyelerinin beğenisini kazandılar. Genel olarak alınan ödüllere bakıldığında; Deniz Demir pizza dalında bronz madalya, Hilal Sarıal yılın altın şefi dalında klasman ikinciliği kupası ve gümüş madalya, İlknur Dövez pizza dalında gümüş madalya,  Tayfur azbay tatlıda merit, Tahir Kılıç tavuk dalında merit, İbrahim Gökdemir yöresel yemek dalında bronz madalya, Gülşen Yaşar tatlıda bronz madalya, Mehmet Ayberk Erden, Çisem Egeli, İlker Altay, Rahime Atasever, Habibe Akduğan, Özge Burgu ise ekip alanlarında bronz madalya elde ettiler.

Yarışma sonrası ekibin başarısı yerel ve ulusal haberlerde yer alırken, ekipte görev yapan öğrenciler, bu başarılarını düzenli ve disiplinli çalışmalarına ve aşçılık bölümü öğretim görevlilerinin özverili çalışmasına bağladılar.  Öğrenci ekip lideri Deniz Demir ise “Çok kısıtlı bir sürede, eldeki imkânları en iyi şekilde kullanarak, okul mutfağının sınırlı yapısı çerçevesinde çalıştıklarını ve kendilerine inanan herkese çok teşekkür ettiklerini, geçen sene de Altın Madalya aldıklarını” belirtti. Son olarak ekip koordinatörü Öğr. Gör. Yusuf Yiğit, “Bu okula geldiği günden beri başarılarının artması için sürekli çalıştıklarını, son 3 yıldır ciddi başarılar kazandıklarını, hatta Türkiye birinciliği kupasın Antalya’da kazandıklarını, çalışmalarının hem akademik alanda, hem de sosyal alanda artarak devam edeceğini” ifade etti. Ayrıca her türlü bilimsel ve akademik çalışmayı destekleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Çiçek ve Meslek Yüksek Okulu Yönetimi’ne desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “başarının gerçek mimarının kendilerine inanan ve her zaman destek olan sayın Çiçek ve tüm ekip arkadaşları olduğunu, bütün öğrencileri ve ekibi adına tekrar tekrar Üniversite Yönetim kademesine teşekkür ettiklerini, bu güzel başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.