Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Datça’nın Adını Gururla Duyurdular

Bu haberin fotoğrafı yok

Öğr. Gör. Yusuf Yiğit’in önderliğinde 2017 yılında Türkiye’nin en önemli yarışması olan Antalya “Altınkep Yarışmasına” katılarak Türkiye 1.liği kupasını Datça’ya kazandıran Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri, bu kez de muhteşem bir başarı kazanarak ‘Usta Şefler’ kategorisinde, Habibe Akduğan ile Türkiye üçüncülüğü kupasını kazandı.

Son üç yıldır Öğr. Gör. Yusuf Yiğit’in liderliğinde katıldıkları yarışmalarda Datça yöresel yemekleri ile birçok başarı kazanarak adından söz ettiren aşçılık programı öğrencileri, 18-20 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Antalya Anfaş Fuar Alanında yapılan “Geçmişten Geleceğe Aşçılık Yarışmasında” da üstün bir başarı göstererek Türkiye 3’lüğü kupasını elde etti.

Yarışmaya katılan öğrencilerden Hakan Türk, Hilal Sarıal, Habibe Akduğan ve Berfin Engin, kısıtlı imkânlar ve çeşitli sıkıntılara rağmen, tüm jüri tarafından beğenilen ürünler ortaya koydu. Öğrenciler yarışma sonunda yaptıkları açıklamada yarışmaya çok zor şartlar altında katıldıklarını, ulaşım, konaklama, demo yapımı gibi maddi manevi konularda çok zorluklar çektiklerini, buna rağmen Datça’yı temsil edebilmenin çok önemli olduğu düşüncesi ile hareket ederek hem Datçayı hem de okullarını en iyi şekilde tanıtmak için gece gündüz çalıştıklarını” dile getirdiler.

‘Denizli’ye böyle bir kupa kazandırmak isterim’

‘Usta Şefler’ ve ‘Yılın en iyi Üniversitesi’ kategorisinde yarışan öğrenciler, yöresel ve unutulan yemekleri, günümüz teknik ve bilgisi ile yeniden yorumlayarak herkesin beğenisini kazanmayı başardı.  Özellikle Hilal Sarıal tarafından yapılan “Büryan Kebabı” ve Habibe Akduğan tarafından yapılan ve eski bir padişah yemeği olan “Mutancana” yemeği, jürinin büyük beğenisi ile karşılandı. Yarışmaya ilk defa “usta şefler” kategorisinde katılarak, Datça’yı temsil eden Habibe Akduğan, kazandıkları başarının çok çok büyük bir başarı olduğunu ve özellikle hocalarının kendilerine çok güvenerek onların da inançlarının arttırdığını ve bu inançla güçlü ustaları geride bırakarak 3’ lük kupasını gururla kaldırdığı söyledi. Egeyönhaber’e de açıklamalarda bulunan Akduğan, Aslen Denizli Babadağ’lı olduğunu bir gün Denizli için de böyle bir kupa kazanmak istediğini söyledi. Çok çaba gösterdiklerini ama kupayı kazandıktan sonra yaşadıkları tüm zorlukları unuttuklarını söyleyen Akduğan, ‘Böyle bir başarı kazandığım için çok gururluyum, beni her zaman destekleyen ailem ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

‘Bu gurur tüm Datça ve Muğla Halkının’

Hilal Sarıal ise üç kişi ile bu kadar büyük bir yarışmaya katılıp,  büyük bir başarı kazandıkları için, çok gururlu olduklarını ve bu başarıda emeği geçen başta öğretmenleri olmak üzere ailelerine teşekkür ettiklerini, yarışmaya katılabilmek için 22 saat otobüs yolculuğu yaparak Giresun’dan Antalya’ya geldiğini ve ekip olarak çok çaba gösterdiklerini belirtti.

Ekip lideri Yusuf Yiğit yarışma sonrasında yaptığı açıklamada bu yarışmaya kendi olanakları ile katılan öğrencilerini kutlayarak, bu tip büyük organizasyonlarda öğrencilerin sponsor ihtiyacı olduğunu, söz konusu yarışmaya kısıtlı imkanlar sebebi ile ancak üç kişi ile katıldıklarını belirtti. Kendilerine her zaman destek olan başta Datça İlçe kaymakamı Vehbi Bakır ve Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ‘a bu ekibe inanan ve destek olan herkese teşekkür etti. ‘’Başarılı çalışmalarımız ülkemiz ve ilçemiz için her zaman devam edecek “ diyen Yiğit, “bu yarışmada Usta Şefler dalında başarı kazanmanın ayrıca bir gurur olduğunu ve bu gururu tüm Datça ve Muğla halkına armağan ettiklerini” söyledi.