Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DEGİAD’dan deprem bölgesine yaşam konteyneri, seyyar WC ve duş

Denizli’nin en önemli derneklerinden DEGİAD, depremzedelere yardım için çalışıyor. Deprem bölgesinde en büyük ihtiyaçlardan olan yaşam konteyner, seyyar WC ve duş için kampanya başlatan DEGİAD, mağdur vatandaşlara yuva sağlayacak.

Denizli'nin en önemli derneklerinden

Kahramanmaraş’taki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 şehirde büyük yıkıma yol açtı. Binlerce can kaybı ve binlerce yaralı bulunan bölgede depremzedeler için Türkiye seferber oldu. Yardım seferberliğine Denizli’den katılan derneklerden biri ise Denizli Genç İş İnsanları Derneği(DEGİAD).

DEGİAD, deprem bölgesindeki n büyük ihtiyaçlardan olan yaşam konteyner, seyyar WC ve duş için kampanya başlattı. Kampanya hakkında DEGİAD Başkanı Hakan Urhan Egeyön Haber’e açıklamalarda bulundu. Urhan;”Deprem bölgesindeki mağdur insanların barınma ihtiyacını karşılayabilmek adına, uzun vaadeli bir yardım olduğunu düşündüğümüz için yaşam konteyneri, seyyar WC ve seyyar duş yardımı yapıyoruz. Seyyar WC ve duşun hijyen probleminin giderilmesinde önemli olduğunu düşündüğümüz için bu adımı attık.” dedi.

100 YAŞAM KONTEYNERİ, 28’ER SEYYAR DUŞ VE WC

Bağış durumunu paylaşan Urhan; “Yaşam konteyneri, seyyar WC ve seyyar duş kampanyamız şuanda devam ediyor. Toplanan bağış miktarı 4 milyon TL’yi aştı. 100 yaşam konteyneri, 28’er seyyar duş ve WC için anlaşma yaptık.” diye konuştu.

Denizli şehrinin yardım konusundaki özverisine değinen Urhan; “Denizli’deki birçok STK ve oda canla başla yardım etmek için organize oldu. Denizli sivil toplum açısından Türkiye’nin en iyi organize olan illerinden bir tanesidir. Deprem felaketinde bölgeye yapılan yardımlarda da aynı şekilde organize olduk. Herkese emekleri için teşekkür ediyorum.”dedi.

Urhan açıklamasını; “Keşke bu deprem başa gelmeseydi. Allah hepimizin yardımcısı olsun. En kısa zamanda yaralar sarılsın. Bunun tekrar etmemesi için buralardan ders çıkaralım. Şehirlerimizi, yapılarımızı bundan sonra buna göre planlayalım.” diye noktaladı.