Denizli’de emlakçılar tam kapanma kararını nasıl değerlendiriyor?

Egeyön Haber Denizli’de esnafların nabzını tutmaya devam ediyor. 28 Nisan-17 Mayıs arasında alınan Tam kapanma kararı ile ilgili Emlak sektöründe faaliyet gösteren esnaflar Egeyön Haber’e konuştu.

Denizli’de emlakçılar tam kapanma kararını nasıl değerlendiriyor?
Yayınlama: 06.05.2021
A+
A-

Egeyön Haber, Denizli’de faaliyet gösteren esnafların Tam kapanma kararına bakışı sordu. Emlak piyasası tam kapanmadan nasıl etkilenir? Pandemi ile birlikte konut satışlarında düşüş yaşandı mı? Devlet emlakçılara maddi destek sağlayan programları var mı Emlakçılar bundan yararlanabiliyor mu?’ gibi sorulara Emlak ve Gayrimenkul satışı sektöründe faaliyet gösteren Orhan Özen ve Hasan Alkan yanıtladı.

‘EMLAK SEKTÖRÜ SON DÖRT AYDIR KÖTÜ DURUMDA’

Sektörün genel durumunu değerlendiren, sektörde faaliyet gösteren Orhan Özen, ‘Emlak sektörü son üç dört aydır kötü durumda. Faizler düştüğünde bir hareketlilik vardı, şimdi ise faizler oldukça yüksek ve insanlar bir şeyler alıp satamaz, kimse önünü göremiyor.  Çalışan insanlarda her an işlerini kaybetme korkusu var,  borçlanmaya korkuyorlar, faizler tefeci faizi durumuna geldi bu sebepten piyasa oldukça durgun.’ İfadelerini kullandı.

Kiralamalarda son dönemde durum nasıl sorusuna da yanıt veren Özen, ‘’Kiralamalarda sezon itibari ile bir miktar hareket var. Ama Ramazan ayında olduğumuz için bir miktar durgunluk var. Çok fazla olmamakla beraber normal diyebilirim. ‘’ dedi.

SON ALINAN KAPANMA KARARI EMLAK SEKTÖRÜNÜ NASIL ETKİLER?

Son alınan kapanma kararı hakkında da görüşlerini ifade eden Özen, ‘Tabi ki diğer sektörlerde olduğu gibi bizi de etkileniyoruz.  Esnaf bu konuda çok mağdur. Birçok kişi kirasını ödeyemiyor, ödemelerini yapamıyor, sözleşmelerini yerine getiremiyor. Bu işin sonu nereye varır, nerede biter bilemiyorum. ‘ diye konuştu.  Devletten esnaf olarak herhangi bir destek alıp almadığı sorusuna ise Orhan Özen, ‘Devlet tarafından emlakçıya hiçbir destek yok. Sanırım emlakçıları esnaf kabul etmiyorlar.’ Dedi.

‘KÜÇÜK ESNAFIN HALİ HARAP’

Yine aynı sektörde faaliyet gösteren Hasan Alkan ise, Küçük esnafın tam kapanma kararından nasıl etkileneceği ile konuştu. Alkan,  ‘Küçük esnaf Bazı bankalar ve kamu kuruluşları açık ama küçük esnafların tamamı kapalı. Küçük esnafın halini düşünen yok. Küçük esnaf ne olacak? Bir katkı, bir destek yok. 17 gün boyunca bu insanlar evlerinde kapalı ne yiyip, ne içecek?  Bu karar neye dayanarak alındı bilmiyoruz. Ben yanlış bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Küçük esnafın hali harap.’ İfadelerini kullandı.

‘ESNAF NASIL GEÇİNECEK BİLEMİYORUM’

Daha önce bir paket yardımı yapıldı ama nasıl faydalanıldı, kimler faydalandı bilmiyoruz. Şu an böyle bir açıklama da yok, dört kişilik bir aile düşündüğümüzde esnaf olarak nasıl geçinecekler, kiralarını nasıl ödeyecekler, çoluk çocuk ne yiyip içecek bilmiyorum.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.