Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizli’de kebapçı esnafının satışlarını pandemi etkiledi!

Egeyön Haber ekibi Denizli’de hizmet veren kebapçıları ziyaret etti. Ekibimiz kebapçı esnafının pandemi sürecindeki durumunu çarşı esnafından yerinde dinledi.

Egeyön Haber ekibi Denizli'de

Egeyön TV’de yayınlanan röportajlar serisi Denizli’de devam ediyor. Egeyön Haber ekibi Denizli’de Bayramyeri ve Kaleiçi çarşısını gezerek esnafların son durumunu sordu. Kebapçıları ziyaret eden ekibimiz hem Denizli kebabı hakkında bilgi aldı hem de pandemi sürecindeki durumlarını sordu.

‘İŞLERİMİZDE SAKİNLİK VAR’

Röportaj gerçekleştirdiğimiz Denizli’de bayramyerinde hizmet veren Kebapcı Halil Ali Başoğlu, Babamın vefatından sonra işletmeyi devraldım.Çocukluğumdan beri buradayım. Yaklaşık 25 yıldır babam ile çalışıyorduk. Sakinlik var, bütün işletmelerde olduğu gibi bizde de var sakinlik. Yakın çevreye gidebileceğimiz yerlere paket servisimiz var.’ dedi.

‘İŞLERİMİZİN TADI TUZU YOK’

Yine Kebapçılar çarşısında hizmet veren bir diğer Kebapçı Dursun Dursun Göçenoğlu ise, 1982 yılından beri bu işi yapıyoruz. Denizli kebabımız el ile yenir. 9 aylık kuzulardan yapıyoruz. Kebabımız suya temas etmeden pişiyor. Vucütta kas olmaması gerekiyor, gezen bir hayvan olmaması gerekiyor ki ağızda kolayca eriyebilsin. Odun ateşinde pişer Sakız odunu ateşinde. Elle yenir çatal bıçak kullanılmaz. Tarihi güzeldir. Terbiye olayı yoktur ette doğal ve lezzetli bir ettir.
Hastalığın bitmesini temenni ediyoruz. İşlerimizin tadı tuzu yok.
Hergün yedi otobüs kafilesi gelirdi yerel müşteri haricinde.
Tabii bunlar ciddi anlamda kayıp bizler için. Sağlık olsun diyoruz.’ ifadelerini kullandı

‘AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYORUZ’

1973’den beri aynı yerde hizmet veren Kebapçı Enver Hüseyin Manisa ise, 1973 yılından beri bu dükkandayım. Eskiden Anne Baba yaz tatilinde çocukları bir işe katardı Babam getirdi geldi eti sizin kemiği benim diye beni buraya koydu. Çocukluğum bu dükkanda geçti gençliğim bu dükkanda geçti şimdi artık yaşalnıyoruz hala bu dükkandayız. İşlerimiz maalesef düşük tabii. Pandemi var. İçeriye müşteri alamıyoruz. Sadece paket servisi. Ama çok şükür ayakta durmaya çalışıyoruz.’ diye konuştu.