Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizli Engelliler SK’nin Futbolcusu Feyzi Milli Takıma Çağrıldı!

Denizli Engelliler Spor Kulübü, Ampute Futbol takımı büyük bir başarıya imza attı. Futbolcu Feyzi Yaşar, U23 Genç Milli Takımına çağrıldı.

Denizli Engelliler Spor Kulübü,



Denizli’nin tek ampute futbol takımına sahip, Denizli Engelliler Spor Kulübü, Ampute Futbol 2.lig’inde rüzgar gibi esiyor. Ligin ilk yarısını namağlup lider tamamlayan takımın sağ bek oyuncusu Feyzi Yaşar, büyük bir başarı ile Ampute U23 Genç Milli takımına çağrıldı. 5-10 Mart tarihlerinde Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde kampa katılacak olan Yaşar, Bu sezon çıktığı 7 maçta takımına 2 gol 3 asistlik katkı sağladı.

5 yıl önce bir trafik kazası geçirerek bacağını kaybeden Feyzi Yaşar ve denizli Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ramazan Altuğ, Egeyön Haber’in Denizli haber sitesi Denizli Deda Haber’in sorularını yanıtladı. Altuğ ve Yaşar’ın kulübün gelişimi Ampute Futbol’un Denizli’de ilerleyişi ve engelli sporcuların sorunlarını anlattığı röportajımızı siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Denizli Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ramazan Altuğ, Milli takıma bir oyuncu kazandırma başarıları ile ilgili duygularını Denizli Deda Haber ile paylaştı. Başkan Altuğ, ‘Biz 2016’da yılında Denizli Engelliler Spor Kulübü’nü kurarken, tek amacımız o gün içerisinde ampute futboldu. Daha sonrasında farklı branşlara da yöneldik. Ancak hedeflerimiz her zaman milli takıma sporcu yetiştirmekti. Bunun için mümkün olduğunca genç arkadaşları aramıza kazandırmaya çalıştık. Her branşta bunu yapmaya çalıştık. Bu gün Feyzi kardeşimizi 23 yaş altı genç milli takım aday kadrosuna dahil edildi. Feyzi için iyi bir başlangıç. Çünkü milli takım her sporcunun hayali. Bizim kulübümüz için en azından hedeflerimize doğru ilerlediğimizi ve doğru bir şeyler yaptığımızın bir göstergesi. Umarım hayırlısı olur Fevzi için de.’ ifadelerini kullandı.

‘BİRİLERİNİN SPORLA HAYATA TUTUNMASI BİZİM HEDEFİMİZDİ’

Denizli Engelliler Spor Kulübü’nün daha çok sporcu kazandırmak ve kulübünde gelişimi sağlamak için yaptığı çalışmaları da anlatan Denizli Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ramazan Altuğ, ‘Biz Denizli Engelliler Spor kulübü olarak, Denizli’nin faaliyet gösterdiği branşlarda tek spor kulübüyüz. Yani onun için bizim şu anda yapmamız gereken şey, çok daha fazla branşta çok daha fazla arkadaşları kadromuza katmak. Bunun için çalışıyoruz. Ancak, her şey maliyete dayanıyor sonuçta. Kısa bir süre sonra yine bir arkadaşımız Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasına gidecek. Yani hiç sesimizin çıkmadığı dönemlerde bile çok faaliz ve çok çalışıyoruz. Belirli bir süre sonra yaptığımız şeyler bu şekilde karşılığını verecek. Birilerinin milli takıma gitmesi, birilerinin başarı elde etmesi, birilerinin sporla hayata tutunması, bizim yaptığımız çalışmaların başarısı olarak meyvesi olarak bize geri dönüş sağlayacak. Bizim hedefimizde bu zaten. Ben sizinle ilk tanıştığımızda Ampute futbol ile ilgili hayallerimi anlatırken, şunu demiştim. ‘ ben milli takıma gidemedim yaşımdan dolayı. Onun için antrenör oldum. Ve milli takıma sporcu yetiştirmek benim en büyük hedefim’ demiştim. Şu anda Fevzi bunun ilk örneği. Umarım daha da çoğalacak.’ dedi.

YAŞAR: TARİF EDİLEMEZ BİR MUTLULUK VAR İÇİMDE

U23 Genç Milli takım kadrosuna seçilen Feyzi Yaşar ise, elde ettiği bu önemli başarıdan yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Yaşar,
‘Şu an gerçekten çok mutluyum. Tarif edilemez bir mutluluk var içimde. Benim de hayalim buydu başladığımda. Ramazan hocamla tanıştığımda ilk başta. Güzel şeyler konuştuk. Hedefim milli takımda forma giymekti. Ülkem için bir şeyler yapmaktı, mücadele etmekti. Tabi henüz yolun başında olduğumu düşünüyorum. U23 Genç Milli takımına çağrıldım. Hayırlıysa 5 Mart’ta gideceğiz. Hayırlısıyla elimizden gelen her şeyi fazlasıyla yaptım gene de yapacağım. Hayat bir şekilde devam ediyor. Başımıza bir şey geldi engelli olduk diye çekilmiyoruz bir kenara. Bir şekilde devam ediyoruz hayata.’ diyerek düşüncelerini paylaştı.

‘BAŞARIYI ELDE ETMEK KOLAY DEĞİL’

Başarılı futbolcu, Feyzi Yaşar, Ampute Futbola başlama hikayesini
Egeyön Haber’in Denizli haber sitesi Denizli Deda Haber ‘e anlattı. Yaşar, ‘Ben 2014’te kaza yaptım. Trafik kazası. Ayağımı kaybettim dizüstünden. Sonra bir dönem kötü geçiyor tabi. Üzülüyor insan kolay değil. Sonra bir arkadaşımın aracılığıyla Ramazan hocam ile tanıştım. Konuştuk. Güzel şeyler söyledi bana. İkna edici bir konuşma oldu. Sonra tanıştık başladık. Benim için çok heyecanlı olan, hevesli olan bir şeydi. Hala da öyle. Öyle de devam ediyorum yani. Başarımda hocamın büyük bir etkisi var. Zorluklarla atlattık. Kolay değil başarıyı elde etmek. Öyle de devam ediyor yani. Elimden gelenin her zaman fazlasını yaptım, yapacağım.’ şeklinde konuştu.

‘MÜCADELEYİ BIRAKMAMAK GEREKİYOR’

Yaşar, engelli bireylere ve engelli adayı olan tüm vatandaşlara mesaj verdi. ‘Mücadeleyi bırakmamak gerekiyor’ diyen Yaşar, ‘Başımıza ne gelirse gelsin her zaman mutlaka bir çıkış yolu oluyor. Sabır gerektiren bir şey. Ve içindeki o heves kaybolmayacak. Hayallerinden vazgeçmeyecekler. Bir gün gerçekten uğraşıldığı zaman gerçekleşiyor. Kimse pes etmesin. Herkes düşündüğü hayali gerçekleştirmek için uğraşsın. Eninde sonunda mutlaka Allah’ın izni ile gerçekleşiyor.’ ifadelerini kullandı.

ALTUĞ, DENİZLİ ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ’NÜ ANLATTI, ÇAĞRIDA BULUNDU!

Denizli Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ramazan Altuğ, kulüplerinin faaliyetlerini, geliştirmek için ortaya koydukları çabaları aktardı. ‘Denizli Engelliler Spor Kulübü, Tüm branşlarda elinden geldiğince gayretlerine devam etmeye çalışıyor.’ diyen Başkan Altuğ, ‘Ampute futbol takımımızdan başlayalım. Ampute Milli takımımız ilk yarıyı namağlup lider bitirdi. Büyük bir ihtimalle bu sezon 1.lig’e yeni bir üst lige çıkacağız diye düşünüyorum. 24 Mart’ta da ikinci yarının ilk maçını Gaziantep’te oynayacağız. Umarım ligi iyi bir şekilde bitireceğiz. Hedefimiz şampiyonluk kadromuz buna müsait. Yine ferdi branşlarda da faaliyetlerimiz bu sene devam etti. Bir atıcılık branşımız var ki aslında bizim için hüsrandı. Ekonomik sıkıntı içerisinde bir arkadaşımızı iki üç günlük organizasyona gönderemedik. Biz elimizden geleni yaptık. Sonuçta bir sporcumuz gitti oraya ama bunda bizim hiçbir katkımız olmadı. Oraya bir sporcu gitmesi gelmesi, tamamen branşımızın hocasından çıktı tamamen. Federasyondan bununla ilgili bir ödeme gelecek federasyondan. Branş hocamıza oradan bir destek sağlayacağız ama. Böyle bir olayın yaşanması bizim için hüsrandı işin açıkcası. Biz faaliyetlerimize devam etmeye çalışıyor. Biz bu arada şunu görüyoruz ki Denizli’de bir bedensel engelli spor kulübü’ne ihtiyaç varmış. Çünkü sayımız çok branşlarımız çok ama faaliyetleri gerçekleştirmek önemli. Biz bu sene atıcılıkta bir hüsran yaşadık ama bir daha yaşanmaması için elimden geleni yapacağım. Bizim kurulan külübümüzün branşlarının daha da büyüyerek daha da çoğalarak artması ve branşların devam etmesi. Bizim beklentimiz bu. Önemli olan kulübün devam etmesi.’ dedi.

Haber: Oral Can Tatar – Serkan Özkurt