Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizli Koruyucu Aile Derneği’nde Grup Terapi Buluşmaları Sürdürülüyor

Denizli Koruyucu Aile Derneği’nin her salı günü düzenli olarak gerçekleştirdiği grup terapi oturumları bu hafta da yoğun katılımla devam etti. Ailelerin samimi paylaşımları ve güçlü dayanışmasıyla ilerleyen buluşma, uzman psikologların rehberliğinde oldukça verimli geçti. Dernek yönetimi, katılım sağlayan tüm ailelere gösterdikleri özen ve katkılar için teşekkür ederek programların düzenli şekilde süreceğini açıkladı.

Denizli Koruyucu Aile Derneği’nin her salı günü düzenli olarak gerçekleştirdiği

Ergenlerde Boşluk Hissi Ele Alındı

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Duygu ve Deneyim Toplantısı’nın konusu “Ergenlerde Boşluk Hissi” oldu. Uzman eşliğinde yürütülen oturumda, ergenlik döneminde yaşanabilen bu duygunun güvenli iletişim, destekleyici bir ortam ve doğru yaklaşım ile daha iyi anlaşılabileceği vurgulandı. Ailelerin süreci sağlıklı yönetebilmesine yönelik bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yapıldı.

Bu Haftanın Başlığı: Beslenme Davranışlarına Travma Perspektifi

Bu haftaki oturumda ise koruyucu aile yanında büyüyen çocukların yemekle ilişkisi travma bilgisi ışığında ele alındı. “Hiç doymuyor”, “Yemek seçiyor”, “Gizli yiyor” gibi zorlayıcı beslenme davranışlarının altında yatan duygu ve ihtiyaçlar üzerine duruldu.
Katılımcıların bilinçlenmesine katkı sağlamak amacıyla şefkat odaklı yaklaşım, kısa nefes egzersizleri, deneyimsel çalışmalar ve paylaşım oturumları gerçekleştirildi.

Reklamı Geç