Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizli’de okullarda alarm: Güvenlik önlemleri artırıldı, 2 kişi gözaltında

Denizli Valiliği, sosyal medyada okullara yönelik saldırı yapılacağı iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada söz konusu paylaşımların asılsız olduğu vurgulanırken, kamuoyunun korku ve paniğe sevk edilmek istendiği ifade edildi.

Denizli Valiliği, sosyal medyada okullara yönelik saldırı yapılacağı iddialarına ilişkin

2 şüpheli gözaltına alındı

Valilikten yapılan açıklamada, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırılar üzerinden Denizli’de de benzer olayların yaşanacağı yönünde yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bu kapsamda yürütülen çalışmalar sonucunda; Türk Ceza Kanunu kapsamında “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçundan 1 kişi, “Suçu ve suçluyu övme” suçundan ise 1 kişi olmak üzere toplam 2 şüphelinin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince tespit edilerek gözaltına alındığı bildirildi.

Şüpheliler hakkında adli işlemlerin başlatıldığı kaydedildi.

Okullarda güvenlik seviyesi yükseltildi

Açıklamada, il genelindeki tüm okullarda güvenlik tedbirlerinin artırıldığı ve olası bir duruma karşı teyakkuz halinde olunduğu belirtildi. Öğrenci ve eğitimcilerin güvenliğinin öncelik olduğu vurgulanırken, gerekli tüm önlemlerin alındığı ifade edildi.

Öte yandan, ülke genelinde alınan tedbirler kapsamında eğitim kurumlarının önlerinde polis görevlendirmesi yapıldığı, birçok ilde okulların girişlerinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı öğrenildi.

“Resmi açıklamalara itibar edin” çağrısı

Denizli Valiliği, vatandaşlara yalnızca resmi kurumlardan yapılan açıklamaların dikkate alınması gerektiğini hatırlatarak, doğruluğu teyit edilmemiş sosyal medya paylaşımlarına karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Reklamı Geç
```html ```