Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizli’de Geçiş Üstünlüğü Oyunu Pahalıya Patladı: Trafikten Men ve Yüklü Ceza

Denizli’de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde, yasa dışı

Denizli’de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde, yasa dışı şekilde siren ve çakar tertibatı kullandığı belirlenen lüks bir otomobile yönelik ciddi yaptırımlar uygulandı.

Siren ve Çakar Sistemiyle Usulsüz Geçiş Girişimi

Denetimler sırasında şüpheli bulunan bir araç durdurularak detaylı incelemeye alındı. Yapılan kontrollerde, sivil bir araca yasaya aykırı olarak monte edilen sesli ve ışıklı uyarı sistemleri tespit edildi. Siren ve çakar tertibatı sayesinde trafikte geçiş üstünlüğü elde etmeye çalışan sürücünün bu davranışı, Karayolları Trafik Kanunu kapsamında ağır ihlaller arasında yer aldı.

 

Hem Araç Hem Sürücüye Cezai İşlem

İlgili mevzuatlar doğrultusunda, usulsüz tertibatın kullanıldığı araç 30 gün süreyle trafikten men edildi. Aynı zamanda aracı kullanan sürücünün sürücü belgesine de 30 gün el konuldu. Bununla birlikte, araç sahibine toplamda 138 bin 172 TL idari para cezası uygulandı.

Emniyetten Açıklama: “Denetimler Artarak Sürecek”

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, yaptığı açıklamada özellikle kamu güvenliğini ve trafik düzenini tehlikeye atan bu tür yasa dışı uygulamalara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Emniyet yetkilileri, geçiş üstünlüğü gibi hakların yalnızca mevzuatın öngördüğü kurum ve araçlara tanındığını hatırlatarak, vatandaşları bu tür donanımları kullanmamaları konusunda uyardı.