“Nazım’ın Nezaketiyle Bir Araya Geliyoruz”
TSB tarafından yapılan açıklamada, birliğin; ülkesini savunan, kültürel yozlaşmaya ve emperyalizmin dayattığı karamsarlığa karşı çıkan sanatçıların buluşma noktası olduğu vurgulandı. Açıklamada Nazım Hikmet’in “Demeye de dilim varmıyor ama / kabahatin çoğu senin, canım kardeşim” dizeleri hatırlatılarak, eleştirinin hakaretle değil, nezaketle ve sorumlulukla yapılması gerektiğine dikkat çekildi.
Birlik, Yakup Kadri’nin “Yaban” romanında işaret edilen “gaflet ve dalalete” düşülmemesi gerektiğini, hiç kimsenin Türk milletinden büyük olmadığını ve millete hakaret edilemeyeceğini belirten duruşunu da net şekilde ortaya koydu.
Denizli’de Yeni Bir Kültür Merkezi Hedefi
TSB, Denizli’de kıskançlığın, rekabetin ve ayrıştırmanın olmadığı; sanatçıların birbirine destek olduğu, eserlerini özgürce sergileyebileceği, ailelerin güvenle gelebileceği bir kültür merkezi kurmayı hedeflediklerini duyurdu. Sanat üretiminin ve dayanışmanın ön planda olduğu bu merkezin kent için önemli bir kültürel kazanım olacağı ifade edildi.
Kitap Fuarında Buluşma Çağrısı
Denizli’de yaşayan tüm sanatçılar ve sanatseverler, TSB Başkanı Murat Demirbaş’ın Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuarı’nda gerçekleştireceği söyleşiye davet edildi. Program, 30 Kasım Pazar günü saat 18.00’de fuar alanında düzenlenecek. TSB, katılımcıları düşünce ve önerileriyle sürece katkı sunmaya çağırdı.
Denizli Temsilciliği Kurucu Üyeleri
Türkiye Sanatçılar Birliği (TSB) Denizli Temsilciliği’nin kurucu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:
Gürcan Günay, Yusuf Urem ve Tahsin Önal.
Anahtar Kelimeler:



