Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Denizli karantinaya alındı’ yalanı

Ulusal bir kanalın haber bülteninde ‘Denizli Karantinaya Alındın’ alt yazısının bulunduğu görsel sosyal medyada paylaşıldı. Görüntünü ise düzmece olduğu anlaşıldı. Geriye dönük yayın incelendiğinde böyle bir alt yazının olmadığı görüldü. Denizli Valiliği ise görselin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Ulusal bir kanalın haber

Tüm Türkiye’de korona virüs mücadelesi önlemler arttırılarak sürüyor. Bakanlar ve uzmanlar tarafından önlemin alınması gerektiği duyuruları yapılırken Denizli’de bir haber görseli her yere yayıldı. Bir ulusal kanalın haber programında “Denizli karantina altına alındı” başlığında haber sunulduğunu Denizli Valiliği’nin açıklama yaptığını gösteren görsel sosyal medyada hızla yayıldı.

ÖYLE BİR YAYIN YOK!

Görselde bulunan şekilde Denizli Valiliği’nden açıklama yapılmadığını ve görselin gerçekleri yansıtmadığı öğrenildi. Ayrıca geriye dönük yayın incelendiğinde böyle bir program yok.

İçİşleri Bakanlığı’nın sosyal medya üzerinde yalan haber ve halkı galeyana getirici söylemlerde bulunanlar hakkında işlem başlatılacağını duyurmuştu. Denizli’de yayılan görselinde bu duyuru kapsamında soruşturmaya tabi tutulması bekleniyor.