Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizli Mimarlar Odası Genel Kurulu’nun oda binasında yapılması kararına Eski Başkan Boz’dan itiraz!

TMMOB Mimarlar Odası 29-30 Ocak tarihlerinde 15. olağan genel kuruluna gitmeye hazırlanırken, genel kurulun mevcut yönetim tarafından oda binasında yapılması kararına eski Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Süleyman Boz’dan tepki geldi. Mimar Boz, konu ile ilgili Merkezefendi Kaymakamlığına başvuruda bulunarak genel kurulun pandemi şartları nedeniyle daha geniş bir salonda yapılmasını istedi.

TMMOB Mimarlar Odası 29-30

TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi 29-30 Ocak’ta gerçekleştirilecek olan Genel kurulunun Mimarlar Odası’nın kendi binasında gerçekleştirileceğini Başkan Mehmet Serdar Alayont açıklamıştı. Başkanın bu açıklamasının ardından Mimarlar Odası üyelerinden ve eski başkanı Süleyman Boz, bu kararın pandemi şartlarının gözardı edildiği gerekçesi ile yanlış olduğunu ifade ederek Merkezefendi Kaymakamlığına genel kurulun daha geniş bir salonda gerçekleştirilmesi başvurusunda bulundu. Başvuru sonrası Mimarlar Odası Denizli Şubesi genel kurulunun oda binasında mı yapılacağı yoksa başka bir salona mı alınacağı merak konusu oldu.

Mimarlar Odası Denizli Şubesi eski başkanı Süleyman Boz’un Merkezefendi Kaymakamlığı’na yaptığı başvuruda şu ifadelere yer verdi:

Merkezefendi ilçesi Kaymakamlığına

DENİZLİ

Konu: Sağlık, pandemi koşullarına aykırı, anayasal demokratik katılım ilkesine, insan haklarına aykırı bir genel kurul ortamının olmaması nedeni ile Mimarlar Odası Denizli Şubesi Genel Kurulu Salonunun yerinin değiştirilmesi hakkında..

Mimarlar Odası Denizli Şubesi Genel Kurul yeri ve gündemini ilan etmiştir. Çoğunluksuz olarak 29-30 Ocak tarihlerinde şube binası salonunda yapılacağı düşürülmüştür.

Şube Adresi, kaymakamlık sınırları içinde; 

Sırakapılar Mah. 1526 Sok. No:6 

Merkezefendi -Denizli dir.  

Belirtilen genel kurul duyurusunda , kurulun 120 kişilik şube binası salonunda yapılacağı belirtilmiştir. Söz  edilen salon kapasitesi 120 kişilik, Pandemi koşullarında yarısı kadar kişi alınacağı dikkate alınırsa bu 60 kişilik salon demektir. 

Denizli şubesi üye sayısı 710 dur. Şube çalışanları,  toplantıya gelecek konuklar , seçim görevlileri, sivil toplum başkanları , siyasi parti temsilcileri, diğer oda başkanları ile sayı en az 800 küsur civarına ulaşacaktır. 

800 kişi öngörülen bir genel kurul için 60 kişilik bir salon önerilmesi, ilan edilmesi , sağlık , pandemi koşullarına aykırı, demokratik katılım haklarını caydırıcı,  engelleyici bir tutumdur. 

Mevcut oda şube yönetiminin ne amaçladığı konumuz değil. 

60 kişilik salona mimar ve konuklar kurra ile mi alınacaktır? 

Denizli’de birçok geniş  uygun salon varken, dar salonda genel kurul yapılması amacı nedir? 

Şube yönetimi ayrı odalara ekran kurarak genel kurulun izleyebileceğiniz iddia etmektedir. Futbol maçı değil, demokratik bir genel kuruldur söz konusu olan. Ayrı odadaki mimar üye  salondaki divan başkanını nasıl görüp söz isteyecek, dar salona geçip konuşma yapabilecektir? 

Yukarıda anlattığımız nedenlerle  Mimarlar Odası Denizli Şubesi Genel Kurulunun sağlık ve demokratik katılım koşullarına uygun, elverişli, üye sayısına uygun bir salonda yapılması talebimizle,   ilan edilen toplantı yerine itiraz ediyor, kaymakamlığınıxın konuya ehemmiyetle eğilerek, pandemi ortamında uygun bir salonda genel kurul yapılmasını sağlamak için gereğini arzediyoruz. Saygılarımızla..

12 Ocak 2022 Perşembe.

SÜLEYMAN BOZ